Profašistička stranka eSSih-haSSanbegović uvjetuje svoju podršku klijentelističko-korumpiranoj opciji Milana Bandića promjenom imena Trga maršala Tita, koji im je, kao simbol pobjedničkog antifašizma i podsjećanje na SFRJ (kada nam je npr. bio veći BDP i kada su realne plaće bile za skoro trećinu veće, kada je obrazovanje i zdravstvo bilo potpuno besplatno, dok je mnoštvo poduzeća imalo radnička odmarališta i dijelilo društvene stanove), trn u oku.

Znate li kad je zadnji put bio referendum u Zagrebu? Ne, u 27 godina kapitalističke "demokracije" nije se održao nijedan (ne, čak ni kada je bila velika frka i strka oko Cvjetnog trga, Savice itd.). Zadnji je referendum održan prije točno 30 godina - u "totalitarnom mraku".

I to nije bio referendum o imenu trga, nego o gradnji Sveučilišne bolnice* - čija je izgradnja, usput budi rečeno, zaustavljena 1992, nakon što je "došlo svjetlo".

I sada, nakon točno 30 godina, govori se o referendumu kao dio trgovanja oko većine u Gradskoj skupštini. Što li nam to govori o demokraciji i "demokraciji"?
__________
* Detaljnije: https://www.radnickafronta.hr/citaonica/clanci/101-prica-o-nedovrsenoj-sveucilisnoj-bolnici

Pošteno je priznati da ova stranica koristi cookies/kolačiće.
Podatke koji se prikupe na taj način ne dilamo dalje. Pogotovo ne Googleu.
Za analizu statistike posjeta, kao i za sve drugo, koristimo open source.
OK?