Za Zakon o ispitivanju porijekla imovine i vraćanju nezakonito stečene imovine!

Za Zakon o ispitivanju porijekla imovine i vraćanju nezakonito stečene imovine!

Autor/ica: Radnička fronta

Zakon o ispitivanju porijekla imovine i oduzimanju nezakonito stečene imovine ukinut je 1990. godine, netom prije promjene vlasti čime je otvorena mogućnost nezakonite privatizacije u 1990-ima i kasnije. Predlažemo vraćanje tog zakona.

Porez na neto bogatstvo i Zakon o ispitivanju porijekla imovine su povezani. Uvođenjem poreza na neto bogatstvo osigurava se sustavan i točan registar imovine stanovništva, prije svega bogataša koji vlasništvo vrijedne imovine na razne načine nastoje prikriti, a vraćanjem Zakona o ispitivanju porijekla imovine - cilj je definirati postupak ispitivanja porijekla imovine, te omogućiti i oduzimanje nezakonito stečene imovine.

Prema provedenom Istraživanju o stanju borbe protiv korupcije u Hrvatskoj iz 2019. godine čak je 83% onih koji podržavaju zakon koji bi omogućio utvrđivanje načina stjecanja imovine bez roka zastare od 1990. godine do danas. Jednako tako podržavaju i oduzimanje sve imovine za koju se ne može utvrditi porijeklo.

Tražimo vraćanje Zakona o ispitivanju porijekla imovine i oduzimanju nezakonito stečene imovine

Potpišite i našu peticiju za povratak Zakona o ispitivanju porijekla imovine i veće oporezivanje bogatih! Svoj potpis možete dati na sljedećoj poveznici:

https://www.peticijeonline.com/oporezujmo-bogate

< Rad i radništvo

Za porez na najbogatije! >