Šest beskompromisnih točaka promjene!

Šest beskompromisnih točaka promjene!

Autor/ica: Radnička fronta

1. Radnička fronta - Za radnike i umirovljenike! Za narodnu većinu, a ne bogatu manjinu! Beskompromisno!

Za donošenje proradničkog Zakona o radu koji će štiti prava radnika, a ne tajkuna. Za dva dana slobodno u tjednu - za sve radnike. Za sigurna, kvalitetna i dobro plaćena radna mjesta.

Saznaj više >

2. Radnička fronta - za Zakon o ispitivanju porijekla imovine i vraćanju nezakonito stečene imovine!

Za vraćanje Zakona o ispitivanju porijekla imovine i vraćanju nezakonito stečene imovine. Mnogi su stekli svoje bogatstvo na kriminalan način. Ojačat ćemo porezni USKOK i osigurati oduzimanje nezakonito stečene imovine.

Saznaj više >

3.  Radnička fronta - Za porez na najbogatije! Beskompromisno!

Hrvatska je porezna oaza za bogataše a porezna tamnica za prosječnog radnika i umirovljenika. Od svih EU zemalja Hrvatska najmanje oporezuje imovinu i dohodak bogataša – nema poreza na nekretnine, porez na nasljedstvo nije adekvatno riješen, porez na dohodak od kapitala je među najnižima u EU. S druge strane, Hrvatska opterećuje potrošnju radnika i umirovljenika s drugim najvišim PDV-om u Europi. Radnička fronta predlaže uvođenje poreza na neto bogatstvo koji bi zahvatio imovinu 1% najbogatijih hrvatskih kućanstava. Novcem prikupljenim od poreza na neto bogatstvo financiralo bi se poboljšanje standarda umirovljenika, izgradnja vrtića, javnih menzi, subvencije za javni prijevoz i sl. Porez na neto bogatstvo imaju Španjolska, Norveška, Švicarska, a progresivne političke opcije zagovaraju njegovo uvođenje i u brojnim drugim zemljama.

Saznaj više >

4. Radnička fronta - za vraćanje kvota za uvoz strane radne snage! Beskompromisno!

Za vraćanje kvota kako bi država vodila odgovornu politiku prema domaćim i stranim radnicima, a ne omogućavala kapitalistima snižavanje cijene radne snage i povećavanje stupnja eksploatacije.

Saznaj više >

5. Radnička fronta - za reindustrijalizaciju, a ne svođenje na uslužne djelatnosti! Beskompromisno!

Za industrijske politike koje bi osigurale očuvanje i razvojnu transformaciju naslijeđene industrijske baze u djelatnostima brodogradnje, prehrambene i farmaceutske industrije. Svođenje ekonomije na turizam, trgovinu i jednostavne usluge ne može osigurati ekonomski i socijalni prosperitet za društvenu većinu.

Saznaj više >

6. Radnička fronta - za javno zdravstvo! Beskompromisno!

S HDZ-om treba smijeniti i HDZ-ovske politike - to su politike privatizacije, komercijalizacije svega. Jedan od najrigidnijih segmenata života u kojemu ljudi na svojem životu osjećaju posljedice takvih politika je naše zdravlje. Drugi smo najgori u EU po smrtnosti muškaraca od raka! Očekivani životni vijek u Hrvatskoj je gotovo tri godine kraći od prosjeka EU-a. Potrebno je kirurškim rezom odvojiti javno od privatnog zdravstva - gdje privatno parazitira na javnom, prestati financirati privatne bolnice, a osuvremeniti i ojačati javne bolnice, te ukinuti klasični sukob interesa - dvojni rad.

Saznaj više >