Članci

Ispišite djecu s vjeronauka - pobunite se protiv klerikalizacije školstva

  • 07. 06. 2017.
  • Piše: Radnička fronta

Ne mali broj roditelja odabire da njihovo dijete pohađa nastavu vjeronauka protivno vlastitim uvjerenjima strahujući od diskriminacije kojoj nerijetko bivaju izložena njihova djeca ukoliko ne pohađaju taj izborni predmet. Mnoga svjedočanstva roditelja i djece govore da problem, promatran na toj iskustvenoj razini, nikako nije bezazlen.

Uzmemo li u obzir sveprisutnu i sve agresivniju klerikalizaciju javnog sustava odgoja i obrazovanja, smatramo jako bitnim suprotstaviti se tim procesima na svim razinama.

Ovim putem želimo ohrabriti roditelje (mnogi od njih nam se i osobno obraćaju) da ne upisuju svoju djecu na vjeronauk ukoliko je to suprotno njihovom svjetonazoru ili da slobodno ispišu svoje dijete ukoliko ga je dosad pohađalo.

Evo kako to možete učiniti:

a) ispis s vjeronauka se mora obaviti PISMENO (u 3 primjerka - 2 predati u školi, jedan primjerak zadržati za sebe)
špranca pisma: http://docdro.id/TiqVped

b) ispis se mora obaviti DO POČETKA nove školske godine (najkasnije do 15. kolovoza)

c) u slučaju bilo kakvih problema ili neugodnosti - obratite se direktno MINISTARSTVU znanosti, obrazovanja i sporta (i pismeno i usmeno)
MZOS - Uprava za odgoj i obrazovanje
Telefon: +385 1 4569 010 - Faks: +385 1 4594 304 - E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.