Male radničke pobjede: Mlinar je dolijao!

Male radničke pobjede: Mlinar je dolijao!

Autor/ica: Radnička fronta

Radnička fronta je prijavila firmu Mlinar d.o.o. državnom inspektoratu zbog učestalih prijava koje smo dobili od radnika o kršenju radničkih prava. Mlinar d.o.o. jer nakon što je naša saborska  zastupnica Katarina Peović pročitala pismo radnika u Saboru - pismom odvjetničkog ureda prijetilo se i njoj i RF-u, a radnike su šefovi “postrojili” i kolektivno ispitivali tražeći “krivce”.

U međuvremenu smo dobili od inspektorata potvrdu da su utvrđene nezakonitosti u radu Mlinara i to upravo u segmentu zaštite na radu o čemu su radnici detaljno izvijestili.

Naime šefovi su u Mlinaru neke radnike iznova slali u “praonicu gajbi” u kojoj su uvjeti rada nedostojni 21. stoljeća. Radnici su se razbolijevali, a kada su se vraćali s bolovanja šefovi su ih ponovno vraćali u neljudske radne uvjete, pod prijetnjama da će dobiti otkaz.

Radnici, nemojte se bojati, prijavite nam zlostavljanje na poslu i kršenja vaših prava!

Radnička fronta je tu za vas!

A Mlinaru poručujemo - ne kršite radnička prava, jer mi nećemo prestati izvještavati i upozoravati na radničke probleme u Mlinaru, koliko god nas zastrašivali vaši odvjetnici!

Povezano:
Muke u Pekarskoj industriji Mlinar
Nakon pročitanog pisma u Saboru, Mlinar prijeti radnicima i meni