Članci

Desničarenje i ekonomija

  • 19. 01. 2017.
  • Piše: Radnička fronta

Autor: Radnička fronta

Ako ste se pitali zašto se u Jasenovcu postavlja ploča s natpisom „za dom spremni“, zašto je ponovo aktualna Željka Markić koja želi ograničiti i ukinuti reproduktivna prava žena, zašto predsjednica može da probavi sve čokoladice osim onih iz Srbije i zašto poručuje svima kojima nije dobro u Hrvatskoj da se odsele, zašto su medijima zanimljivi priglupi saborski zastupnici iz dijaspore poput generala Glasnovića koji komunističko udbašku zavjeru vide u socu jutarnje kave oblika Srbije, zašto je enciklopedist, notorni fašist i osuđeni narko diler poznat po tome što je usluge prostitutki plaćao kokainom postao medijska zvijezda kojoj rado u goste dolaze HDZ-ovci i ugledni teoretičari zavjere, zašto su u udarnim terminima na HRT-u desničarski trash talk showovi i prijenosi misnih slavlja odgovor je vrlo jasan.

HDZ i njihovi korisni idioti jednostavno nemaju šta drugo za ponuditi. Stavljanjem svih simbola i tekovina bivše Jugoslavije u negativan kontekst u potpunosti se želi diskreditirati bivši sistem, a to naravno uključuje i sve one pozitivne tekovine kao što su radnička prava,društvena jednakost i sigurnost, javno obrazovanje i zdravstvo, ekonomska demokracija itd.

Budući da su ekonomski pokazatelji propalog projekta kapitalističke Republike Hrvatske slabiji od onih socijalističke Republike Hrvatske (realne plaće su niže za 27 posto nego 1978., realni hrvatski BDP u 2013. je bio za 7,1 posto manji nego 1986., 575 tisuća ljudi si ne može priuštiti plaćanje računa, 300 tisuća blokiranih, ovrhe zbog neplaćanja TV pretplate, deložacije, 260 multimilijunaša koji zajedno imaju imovinu od 170 milijardi kuna dok penzioneri kopaju po smeću, masovni egzodus iz Slavonije, gradovi slučajevi poput Siska i Slavonskog Broda) jasno je zašto oni koje žele zadržati status quo i svoje nezaslužene privilegije žele revidirati povijest, zveckati oružjem i ograničavati stečena prava. Dok se to događa, lakše je progurati superhik poreznu reformu, pripremiti teren za privatizaciju HEP-a i zažmiriti na činjenicu da je privatizirani Hrvatski telekom u proteklih nekoliko tjedana u inozemstvo izvukao 1,86 milijardi kuna. Daleko od toga da Jugoslavija nije imala svojih mana, ali za ove glupane iz HDZ-a i MOST-a bila je to Star Trek ekonomija.