Članci

Poziv svim ljudima dobre volje za ulazak u mjesne odbore grada Rijeke

  • 07. 11. 2018.
  • Piše: Radnička fronta

Radnička fronta i Nova ljevica pozivaju sve SAVJESNE LJUDE, RADNIKE i AKTIVISTE da se kandidiraju na izborima za mjesne odbore u Rijeci koji će se održati 02.12.2018.

Želiš promijeniti stvari na bolje u tvojem kvartu? Smeta te prljavština po ulicama ili misliš da nema dovoljno zelenila? Smatraš da nema dovoljno sadržaja i prostora za djecu ili rampa za osobe s posebnim potrebama? Želiš predlagati gradu male komunalne akcije koje će nekome iz tvog kvarta poboljšati životni standard? Želiš se učinkovitije boriti protiv Vrdoljakovih razdjelnika?

Mjesni odbori imaju savjetodavnu ulogu prema Gradu i ne raspolažu pravim ovlastima, jer je to Obesnerlova šminka o participativnoj demokraciji, ali imaju na raspolaganju 20.000 kuna godišnje za vlastite projekte.

Okupljamo progresivne snage. Ljude koji žele i shvaćaju održivi razvoj, direktnu demokraciju, dijalog, ljudska prava, međusobno razumijevanje i poštovanje. Ljude iza kojih se ne vuku pravosudni repovi, nacionalizam i ksenofobija. Ljude koji znaju da je baza svakog društva RAD i da je OPĆE DOBRO jedini garant za boljitak svakog pojedinca.

Nudimo ljudima mogućnost da uvide kako je to raditi na najnižoj razini lokalne samouprave za kolektivno dobro, koliko god ono u današnje vrijeme nije popularno s djelovanjem dosadašnjim strankama. Provucite kroz mjesne odbore promjenu koju želite vidjeti u kvartu, bila to zero waste inicijativa, permakulturna akcija, volontiranje za osobe treće dobi i slično. Samo su mašta i zdrav razum granica.

Kako se želimo ograditi od dosadašnjeg djelovanja političkih stranaka koje direktno smatramo krivima za financijski i moralni kolaps Republike Hrvatske ODBIT ćemo kandidaturu na našoj listi sljedećim osobama:

  • bivšim i dosadašnjim članovima HDZ-a i njihovim saveznicima
  • aktualnim članovima SDP-a
  • osuđenim kriminalcima ili onih protiv kojih se vodi kazneni postupak

Vremena je sve manje te je izborni sistem napravljen za velike stranke koje nemaju problema sa prikupljanjem stranačkog kadra. Mjesec dana za čitav proces je dokaz da je Rijeka u deficitu što se tiče demokracije. Nemoj dopustiti da njihova organizacija s manjkom vremena pojede šalu. Prouči materijal i javi nam se čim prije. Rijeka zaslužuje mnogo više od onoga što nam nude.

UPUTE

https://www.rijeka.hr/wp-content/uploads/2018/10/O%C4%8Ditovanje-kandidata-o-prihva%C4%87anju-kandidature.pdf te nam ga dostavi fizički na adresu Trpimirova 5, 51 000 Rijeka, stan Zaccaria ili skenirano na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  • Prijedlozi kandidacijskih lista moraju biti predani do 12. 11. 2018.
  • Predstavljanje Šibenske deklaracije u Ribooku (Janeza Trdine 9A) i kratko predavanje o izborima za mjesne odbore 2018. 28. 11. u 19h
  • Izbori u pojedinim sjedištima mjesnih odbora 2. 12. 2018, zaključno u 19:00 sati

Mi smo ovdje naveli uvjete kakve ljude trebamo za mijenjanje svijesti i političkih odnosa u društvu. U zamjenu za tvoju dobru volju, znaj da se od tebe ne traži nekakva partijska poslušnost hijerarhijskog tipa kao u strankama stare politike. Od tebe se samo traži da odvojiš svoje vrijeme za opće dobro i zdravorazumski radiš u korist stanovnika vlastitoga kvarta. Mnogo puta smo na ulici ili putem društvenih mreža uvidjeli kako ljudi žele promjenu, ali ju ne znaju artikulirati ili ne znaju kako izraziti svoje želje. Mi ti ovim putem dajemo mogućnost da tvoju ulicu, uspon ili javnu površinu pretvoriš u općedruštveno korisno mjesto.

Za sve informacije dostupni smo na broj 091/8852422 ili mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.