Pravne stranice

Uvjeti korištenja

  • 14. 02. 2021.
  • Piše: Radnička fronta

 

Web stranica www.radnickafronta.hr (dalje u tekstu: web stranica) je pokrenuta i moderirana od strane Radničke fronte (dalje u tekstu: RF).

Prvim korištenjem web lokacije smatra se da ste u cijelosti upoznati s ovim Uvjetima, da su vam jasni i da ih prihvaćate. Ako niste suglasni s njima, molimo da ne pristupate web lokaciji i da ne koristite njezine sadržaje. Ako imate bilo kakvih pitanja ili nejasnoća vezanih za Uvjete korištenja, molimo Vas da nam se obratite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zadržavamo pravo da izmijenimo izgled i sadržaj web lokacije te Uvjete korištenja stoga vas molimo da iste povremeno proučite kako biste se upoznali s mogućim promjenama. Smatrat ćemo da vaše naknadno korištenje web lokacije predstavlja vaše prihvaćanje svih eventualnih izmjena.

Pravila korištenja

Pravila korištenja podijeljena su u slijedeće segmente:

Audiovizualni sadržaj

RF koristi slike, fotografije, audiozapise i videozapise u svrhu informiranja posjetitelja web stranice. Fotografije, slike i videozapisi objavljeni na ovoj web stranici s vodenim žigom ili jasno prikazanom varijantom logotipa RF-a izrađeni su i objavljeni pod licencom Creative Commons Imenovanje-Bez prerada 4.0 (CC-BY-ND 4.0). Za poštivanje imenovanja sadržaja prilikom dijeljenja dovoljno je imenovati "Radnička fronta" ili "radnickafronta.hr". Distribuiranje ovakvog sadržaja dopušta se svim subjektima u informativne i promidžbene svrhe.

Ukoliko web stranica sadrži Vaš autorski sadržaj čije korištenje krši autorska prava pod kojim je sadržaj objavljen, molimo Vas da nam se obratite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Jamstva i uskraćivanje prava

Radnička fronta ne preuzima odgovornost za točnost i potpunost podataka objavljenih na web stranici. Svaki korisnik izričito prihvaća korištenje web stranice na svoju vlastitu odgovornost.

Uskraćivanje prava na vanjske veze

Na web stranici mogu se naći vanjske poveznice. Na te poveznice RF nije odgovorna za sadržaj koji se nalazi na njima.

Kolačići

Kolačići (tzv. cookies) su minijaturne datoteke koje se pohranjuju na računalo ili mobilni uređaj kada posjetimo neku web stranicu. Kolačići dozvoljavaju web stranici da “zapamti” aktivnosti ili postavke posjetitelja iz prethodnih posjeta, kako bi ih pri sljedećoj posjeti mogla automatski primijeniti. Na taj način web stranica već “zna” da ste već bili ovdje i u nekim slučajevima prilagođava ono što vidite na ekranu. Kolačići se najčešće koriste za pamćenje specifičnih preferencija korisnika, za pomoć pri unosu informacija koje su već unesene prilikom prethodnih posjeta. Ova web stranica koristi tzv. kolačiće (cookies) – skup podataka koji služe kao vaš anonimni individualni identifikator, na način da ga web lokacija šalje Vašem pregledniku i pohranjuje na Vaše računalo. Kolačići se koriste za funkcioniranje svih značajki web lokacije i boljega korisničkog iskustva.

Kolačiće još dijelimo i na kolačiće prve i kolačiće treće strane. Kolačići prve strane dolaze sa web lokacije na kojoj se upravo nalazite, dok kolačići treće strane dolaze putem oglasa ili kroz vanjske servise sa drugih web mjesta. Kolačići prve strane se, osim za pravilno funkcioniranje web stranica, koriste i za statističko praćenje aktivnost na web stranici. Podaci koji se tom svrhom prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku. Kolačići treće strane se najčešće koriste od strane oglašivačkih mreža za analizu ponašanja korisnika na raznim web stranicama. Svrha analize je profiliranje korisnika prema demografiji, interesima i sl. – što se najčešće koristi u svrhu oglašavanja.

Web stranica koristi alat Google Analytics za statističko praćenje korisničke aktivnosti. Korisnička aktivnost se prati radi osiguravanja ispravnog funkcioniranja web stranice te s ciljem unapređivanja stranice i poboljšavanja korisničkog iskustva. Google Analytics ne omogućuje identifikaciju korisnika, iako obrađuje neke tipove privatnih podataka poput IP adrese. To se postiže agregiranjem podataka te tehnikama anonimizacje poput maskiranja IP adrese.

Detaljne informacije o ovoj usluzi i kolačićima koje koristi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju praćenje vlastite aktivnosti, dostupne su na: https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.

Također, RF podržava blokiranje kolačića koji prate korisnike (tzv. trackeri) koje eventualno koristimo, ali u slučaju blokiranja ne garantiramo kvalitetno korisničko iskustvo. 

Promjene i prestanak uvjeta korištenja

Radnička fronta pridržava pravo izmjene ili prekida svih ili bilo kojeg dijela ove web stranice te uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovoj adresi ili kada su korisnici o njima obaviješteni. Uvjeti korištenja primjenjuju se do raskida istih od vaše strane ili od strane RF-a. Vaš raskid, moguć u bilo kojem trenutku, znači prestanak korištenja web stranice i poništenje svih materijala i sadržaja preuzetih i korištenih s iste web stranice.