Radnice i radnici Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza (HFHS) krenuli su u štrajk početkom srpnja simultano na dvije lokacije, u Zagrebu i Zadru. Štrajk je pokrenut zbog opstrukcije i odbijanja uprave da se Kolektivnim ugovorom zaštite prava radnika, kao i činjenice da se dio radnika outsorcingom želi prebaciti na agencijski rad, popularni neoliberalni oblik eksploatiranja radnika, s nikakvom razinom radničkih prava, niskim plaćama i općenitom egzistencijalnom nesigurnošću, a iz čega profitiraju jedino vlasnici agencija.

Radnička Fronta daje punu podršku radnicama i radnicima HFHS i Novom Sindikatu u borbi za kvalitetnji i sigurniji oblik rada i veću razinu radničkih prava, te protiv pristajanja na prekarne, netipične i nesigurne oblike rada u skladu s prevladavajućom neoliberalnom ideologijom, koja radnika svodi na puki resurs, bez zaštite i dostojanstva rada i brutalno gazi radnička i ljudska prava.

Nesumnjivo se samo ovakvim radničkim akcijama, osobito u jeku turističke sezone u gospodarskoj aktivnosti vezanoj uz turizam, može pokazati snaga organiziranog radništva u ostvarivanju svojih prava. Radnička fronta podržat će sve ovakve akcije, na sve moguće načina. Solidarno i borbeno!

Pošteno je priznati da ova stranica koristi cookies/kolačiće.
Podatke koji se prikupe na taj način ne dilamo dalje. Pogotovo ne Googleu.
Za analizu statistike posjeta, kao i za sve drugo, koristimo open source.
OK?