Kaže haSSanbegović da je promjena imena trga "preduvjet za rješavanje egzistencijalnih pitanja".

Upravo suprotno - promjena imena Trga maršala Tita i općenito guranje neofašizma događa se UPRAVO ZATO da se egzistencijalna pitanje NE BI rješavala, tj. da bismo i dalje nastavili živjeti u tajkunskoj državi, bez radničkih prava, bez javnog i dostupnog obrazovanja i zdravstva za sve, uz privatizacije svega živoga itd.

Cilj neofašizma nije nekome pomoći oko egzistencije i životnog standarda - zato je fašistička lista u Zagrebu i gurala samo ime trga kao ključno pitanje, dok je npr. RF govorila o socijalnim pitanjima (recimo, o otvaranju socijalnih restorana: https://www.radnickafronta.hr/citaonica/clanci/423-subvencionirani-gradski-restorani-s-jeftinom-i-kvalitetnom-hranom ). Cilj fašizma je očuvati status quo i ljude uvjeriti da nije problem što žive u društvu u kojem manjina živi odlično, a većina osrednje, sve lošije ili katastrofalno, nego da krivce trebamo tražiti u drugima i drugačijima (bili to Srbi, pederi, ljevičari, židovi, "Jugoslaveni" ili netko deseti).

Mijenjanje imena trga je tu UPRAVO ZATO da se egzistencijalni problemi NE BI riješili i da se nitko ne bi sjetio da su npr. realne plaće 1978. bile za 27% više nego 2015. (prema istraživanju dr. Josipa Tice s EFZG-a).

Pošteno je priznati da ova stranica koristi cookies/kolačiće.
Podatke koji se prikupe na taj način ne dilamo dalje. Pogotovo ne Googleu.
Za analizu statistike posjeta, kao i za sve drugo, koristimo open source.
OK?