Nakon što pregovori o povećanju plaća za 740 kn i proces mirenja s poslodavcem nisu urodili plodom, u Županji od srijede (9. siječnja) štrajka oko 300 radnika (zaposlenih je oko 400) Tvornice kombajna Same Deutz Fahr Žetelice. U toj tvornici su se nekada nalazili pogoni nekadašnje Tvornice poljoprivrednih strojeva i uređaja Đuro Đaković, a sada je u vlasništvu talijanske korporacije Same Deutz Fahra. Talijanski vlasnik jedan je od najvećih svjetskih proizvođača kombajna, traktora i dizelskih motora, a godišnje ostvaruje prihode koji se mjere u stotinama milijuna eura. U Hrvatskoj su poznati kao jedan od najvećih izvoznika.

Unatoč dugogodišnjem pozitivnom poslovanju kompanije, ovi radnici životare s više nego mizernim plaćama (neke su i manje od minimalca), u iznimno lošim uvjetima, a nedavno im je ukinut i topli obrok.

Brutalno izrabljivanje radnika u tvornici kombajna Same Deutz Fahr Žetalice u Županji jedan je od brojnih primjera kako "funkcionira" moderno kapitalističko robovlasničko društvo.

Solidarno s županjskim radnicima u njihovoj hrabroj i složnoj borbi!

Smrt kapitalu - sloboda radnicima!

Pošteno je priznati da ova stranica koristi cookies/kolačiće.
Podatke koji se prikupe na taj način ne dilamo dalje. Pogotovo ne Googleu.
Za analizu statistike posjeta, kao i za sve drugo, koristimo open source.
OK?