"Ne da bi se iselio, nego bi promijenio državljanstvo"

"Ne da bi se iselio, nego bi promijenio državljanstvo"

Autor/ica: Radnik Hrvatske pošte

Poštovani!
Pročitao sam vaš post di se borite za radnička prava pa evo javljam se. Ja bi htio prijaviti svog poslodavca - Hrvatsku poštu!

Već sam vam pisao u vezi toga iako znam da se neće ništa promijeniti niti da možete išta poduzeti u vezi toga ali eto još jedna poruka ne škodi.

Da li je realno da uz povećanje plaće, kako se pošta hvali, 25% je za radnika 50€ u ovim okolnostima kada su cijene hrane i stanarine i prijevoza porasle i mi sada ‘radnici’ više nemamo 750€ plaću nego 800€ a baš je u novinama bilo stanarina je pola plaće 600€ pa ko tu koga j… s oproštenjem. Prevozimo novac kao Sokol Marić, pljačkaju nas svaka 2 tjedna, za odštetu se moraš borit preko suda koji ne radi jer su ljudi isto podplaćeni.

Što je ovo? Sprdačina ili raspad države za koju je moj otac poginuo i onda vi kažete budite ponosni. Mi smo Hrvati, imamo svoju državu, ne znam sada kad gledam ovo je božja kazna. Nema goreg nego biti Hrvat i živjeti u svojoj državi. Da imam neke više škole, znanja i sposobnosti ne da bih iselio nego bih promjenio državljanstvo i izbrisao ovaj dio života. Pa bolje biti Somalijac nego Hrvat.