Mi zaštitari smo ucijenjeni, poniženi i nemamo nikakva prava!

Mi zaštitari smo ucijenjeni, poniženi i nemamo nikakva prava!

Autor/ica: Radnik AKD-a

Šta da kažem, dvije godine sam u AKD-u, navodno je to jedina zaštitarska tvrtka u RH koja je u državnom vlasništvu (nisam siguran). Po zanimanju sam viši upravni referent (VŠS) - nemam ništa veću plaću zbog toga. Fond sati nemam jer sam primljen kao zamjena za godišnji i obećanje šefa da će otvoriti novo radno mjesto. Od novog radnog mjesta ništa. Kako sam zadnji došao u tvrtku rekao sam i šefu i direktoru da me pošalju na Zavod za zapošljavanje kao tehnološki višak da imam pravo na novčanu naknadu, oni to ne žele.

Tako me drže na minimalcu a i kolegu s kojom radim, te su nam već dva puta isplatili plaću ispod minimalca mada po zakonu to ne smiju. Sindikat ne postoji ili je potkupljen. Kontaktirao sam nadležni inspektorat i rekli su da će otići u inspekciju, a što onda? Ja ću dobiti otkaz bez prava sa Zavoda, i možda će dobiti kaznu, a tko će je platiti? Zaštitari, jer veliki nikad za ništa ne odgovaraju kad je pravosuđe korumpirano i radi za “velike”, a mi “mali” nemamo izbora nego put pod noge u Inozemstvo jer ovdje nažalost nema za poštenog radnika bolje budućnosti.

Zaposlen sam na ugovor na neodređeno.

Zaboravio sam reći da mi zaštitari smo ucijenjeni, poniženi i nemamo nikakva prava!

Ako se pobuniš odmah slijedi kazna: slabije plaćeno radno mjesto, manje radnih sati tj. manja plaća, nenadane kontrole šefova i dr.

Hvala Vam!

Poz. iz Zlatne doline, jad i bijeda naše opljačkane Slavonije!

Galerija fotografija