Valamar je samo ime, ništa više!

Valamar je samo ime, ništa više!

Molili bi lijepo da ostanemo anonimni jer želimo podijelit s Vama naše probleme a ne zadovoljstvo.

Konkretno ja radim u turizmu u hotelima na Babinom kuku u Dubrovniku Valamar - Imperial.

Kao prvo, mnogi radnici su nezadovoljni hranom u menzi koja se nalazi u Hotelu Tirena. Nije to samo od ove sezone, već je to godinama tako. Pokušavali smo na mnoge načine da se to poboljša, ali bez uspjeha.

Kako su tri hotela od Valamara prešla u Imperial. Znači hoteli Club, Tirena i Lacroma su sad pod Imperial. Hotel Argosy i Hotel President su pod Valamarom ostali, kao i kamp Solitudo. Tako da hrana za menzu dolazi iz centralne kuhinje iz Hotela President Valamar. Sad je hrana još gora, jer ta kantina ima svoj budžet. Da ne ide u veliki minus uzima najjeftinije i loše. Tako da radnici jedu lošu hranu tj. splačine. Raditi po 8 sati i jesti tako loše, ne vodi dobrom. Većina potroši plaću na hranu u Tommya i Studencu.

Drugi problem: mobing domaćih radnika (koji su zaštićeni ko lički medvjedi) koji se bezobrazno ponašaju prema sezonskim radnicima.

Treći problem: kako je poslodavac najavio povećanje plaća od 1.6. za samo iduća tri mjeseca tako su po odjelima kuhara, konobara, tehnike, vrtlara, domaćinstvo smještaja menadžeri davali aneks ugovora i povećavali koeficijent na plaću. Menadžeri su se založili  za radnike bez obzira da li im je prva ili 5 sezona i povećali koeficijente svima na odjelu.

Dok su drugi menadžeri odjela uradili to malo drugačije. Povećali su koeficijent radnicima koji to najmanje zaslužuju. Svojim neradom, ali bitno je da su stalni i domaći. Dok oni sezonski radnici koji su tu 3 i više godina, koji rade svaki dan po 8 sati i daju 120 posto nisu dobili ništa. I uvijek ostanu i duže na radnom mjestu ili čak idu na druge odjele pomogati kao ispomoć. Dobili su jedno veliko poniženje i razočaranje.

I jedina solucija im ostane na kraju ljetne sezone otići put Austrije ili Njemačke tamo gdje se rad cijeni i poštuje.

Valamar je samo ime, ništa više.

Unutar toga je jedan veliki šljam ljudski koji vidi samo svoj interes i korist. Svaka čast pojedincima.

Pozdrav iz Dubrovnika!