Iščekivanje porodiljnih naknada

Iščekivanje porodiljnih naknada

Poštovani,

evo javljam se vama kako nemam kome drugome.Stvar je u našoj očajnoj demografskoj politici. Naravno sve nam je očajno pa i to. Prošli mjesec je isplata porodiljnih naknada bila od 19-og do 26-og. Ovaj mjesec isto tako nekako. Još je prošli mjesec bio i Uskrs. I sve to na vlasti jelte veliki vjernici pustili mame sa bebicama da čekaju njihovu milost i prosjače familiju ili koga već imaju da obave Uskrs. A bolje im je da koga imaju.

Nije to u redu, najosjetljivija demografska skupina čeka kraj mjeseca. Pa nisu sve žene na porodiljnom došle nezaposlene, a što i da jesu. Ja sam čekala deset godina da bi se ostvarila kao majka jer sam željela imati dovoljna primanja i bome je potrajalo dok sam našla posao za stalno sa normalnom plaćom. Da bih došla do njega morala sam uz posao bez slobodnog dana, gdje sam pola plaće na crno dobivala, studirati i dodatno se školovati da bih se uopće stavila u neku recimo bolju životnu poziciju.

I sad evo poskupljenja, evo krize i ta moja primanja više nisu baš nešto, svaki dan ti novci vrijede sve manje a naša lijepa Hrvatska nam još daje lijepu trisku puštajući nas da čekamo kraj mjeseca ta primanja kao da milostinju čekamo. Iako je nešto za što smo se dugo vremena borili u životu da ostvarimo.

Samo toliko od mene pa čim bebica naraste mislim da ćemo se zajedno angažirati malo više da se stane na kraj tom bezobrazluku.

Srdačno!