Muke taxi obrtnika

Muke taxi obrtnika

Taxi obrtnik sam 30 godina. I sada s 52 godine moram razmišljati o odlasku iz Hrvatske i pronalasku novog posla. Pišem vam o slučaju koji se dogodio za vrijeme Plenkovićevog posjeta Dubrovniku.

Naime nije tajna da su ministar Butković i njegovi državni tajnici pisali zakon u korist stranih interesnih skupina a na štetu svih hrvatskih prijevoznika. Taj zakon je presedan u EU, jer su dozvolili tisućama neškolovanih i neobučenih ljudi da voze taxi (bivši uber i bolt) i još ih nagradili dajući im čak i taxi oznaku na krovu.

Kao da to nije dovoljno donijeli su propis da automobil ne smije biti stariji od 5 godina?! Ne moram vam ni govorit da nakon 2 god. korone i loše gospodarske situacije u zemlji malo tko može kupiti novo vozilo koje je jasno i ekonomski neisplativo. Ovo je još jedan pokušaj istrebljenja hrvatskih obrtnika.

Nije tajna da ministar Butković i njegovi tajnici posjeduju prijevozničke firme koje su jasno zamračili pod imenima zetova, snaha, sinova i inih rođaka.

Jedna odluka o starosti automobila je pala na vrhovnom sudu ali su revni državni tajnici brže bolje preformulirali staru i napisali novu odluku.

Mjerodavnom ministarstvu se ne isplati žaliti jer svaku svoju odluku su donijeli smišljeno i sa ciljem uništenje hrvatskih prijevoznika. Glas nas malih obrtnika nažalost nitko ne čuje.