Slučaj dostavljača Tiska

Slučaj dostavljača Tiska

Prenosimo novo iskustvo radnika, u ovom slučaju dostavljača Tiska. Kao što se navodi ovaj mjesec im je plaća umanjena bez objašnjenja te je kasnila 4 dana. Radnici su prestrašeni i ne znaju kome se obratiti. Navode da od Sindikat grafičke i nakladničke djelatnosti Hrvatske i zasad nisu dobili odgovore.

Pozivamo uprave Tisak i Hrvatska pošta da se izjasne o navodima te ukoliko su istiniti, koji su razlozi za navedene postupke. Pozivamo i sindikate da reagiraju na probleme radnika. Radnička borba nikad ne prestaje!

Pozdrav!

Jedna crtica iz života države i našeg grada.

Hrvatska pošta preuzela je Tisak. Poznato je da radnici Tiska nemaju neke uvjete rada, ali šta sad.

No, pri ovoj transformaciji radnicima su obećani bolji uvjeti rada te krajem ljeta povećanje plaća. Napominjem, radnici inače rade u groznim uvjetima, noćne smjene, loša vozila pod svakakvim vremenskim uvjetima, bez ikakvog dodatka na plaću za otežane uvjete rada.

Da skratim, plaća im je ovog mjeseca stigla četiri dana kasnije i umanjena svim radnicima. Nikome nije objašnjeno zašto je plaća smanjena. O poboljšanju radnih uvjeta,naravno,nitko i ne govori.

Radnici šute i komentiraju među sobom.Kome se obratiti? Kad će ovakve prakse u Hrvatskoj napokon stati,i tko će ih zaustaviti?