Djelo d.o.o. - uz ugovor o radu odricanje od važnih prava

Djelo d.o.o. - uz ugovor o radu odricanje od važnih prava

U Šibensko kninskoj županiji imamo " domaći lokalni lanac", Djelo d.o.o. koji je na jako lošem glasu u cijeloj županiji , na oglase se više nitko i ne javlja.

Godinama iskorištava radnike i radnice , koji do iznemoglosti rade za minimalac a kad završi sezona bez ikakve najave ne produži im se ugovor, krade godišnji odmor i oduzima dio plaće bez ikakvog objašnjenja ..Plaća se isplaćuje u dva dijela, pa kad završite na burzi kako bi bar primili koliku toliku naknadu , ostanete neugodno iznenađeni da vam je prvi dio službena plaća a ostatak su nekakvi putni troškovi???

Premalo radnika, ljeti se prime studenti koji nemaju apsolutno nikakvog iskustva a poneki ni želje da nauče, broje se kao radnici a u biti jako malo ispomoći dobijete.

Zbog manjka radnika , događa se da nemate slobodan dan ,pa vam idući tjedan obećaju dva i tako u krug , međutim od toga naravno ništa i naravno ne platu vam to što ste odradili. Za vrijeme pandemije se otimao godišnji , jer kao nije se odrađivao dovoljan broj sati, smanjenje plaće zbog navodnog pada posla.

Mlađim radnicama se nudio ugovor za stalno , zbog određenih olakšica , međutim svaka uz taj ugovor potpisuje se dodatak ugovora da se odriče svih mogućih pogodnosti koje takav ugovor donosi, poput otpremnine jednog dana.

Ništa drugačije od ostalih trgovačkih lanaca. Sva sreća pa ne radim tamo više , ali žao mi kolegica i kolega koji su prisiljeni raditi.

Nekada je to bio cijenjen posao a sada je postao robovlasništvo !