Novo u ponudi NTL-a: prodaja magle

Novo u ponudi  NTL-a: prodaja magle

Trgovački lanac NTL iz Osijeka je odgovorio na pismo radnice koje smo objavili pa ćemo kratko prokomentirati njihov odgovor:

NTL tvrdi da nije točno da se radi 70 sati tjedno, bez pauze, što se kažu "lako može provjeriti uvidom u evidenciju radnih sati koja se u društvu vodi i koju svaki radnik potpisuje".

  • Inače poznato je da poslodavci "pošteno" prijavljuju ako se radi neplaćene prekovremene i to upisuju u evidenciju radnih sati kako bi radnici mogli pozvati inspekciju i prijaviti poslodavca.

Nadalje, NTL tvrdi da u trgovini od 300 kvadrata ne rade samo dvije, već pet osoba.

  • U smjenama (?), na kojim poslovima (?) Jasno je da je dva radnika u smjeni plus voditelj, koji ne radi vikendom, dovoljno za 300 kvadrata, jer jedan radnik radi za dvoje.

NTL smatra da je nije točno da u trgovinama moraš biti maher u varanju kupaca i dobavljača, jer je njihovo Društvo Narodni trgovački lanac d.o.o. nositelj certifikata bonitetne izvrsnosti.

  • Poznato je da izvrsni certifikati služe kako bi se opisao sjajan status radnika, a ne uspješnost u stvaranju profita za vlasnika.

NTL ima 500 inspekcijskih nadzora godišnje...

  • Inače poznato je da inspekcijski nadzori, pogotovu nakon što je iz Zakona o radu niz prekršaja premješteno u blaži oblik "upravnih mjera", uspješni i učinkoviti.

"Članak je objavljen samo par sati kasnije bez da se pričekao odgovor NTL-a)"

  • Inače poznato je da trgovački lanci u svojim odgovorima iskreno i pošteno priznaju sve što im se stavlja na teret, pa ih treba uvijek pitati za mišljenje kada radnici pošalju pismo o bijednim uvjetima rada.

"Ovakva komunikacija (putem potpuno pogrešnih kanala) nanosi veliku štetu ugledu društva, ali i štetu svakom zaposleniku NTL-a."

  • Inače poznato su da "društvo" (privatni vlasnik) i zaposlenik jednaki te ako se radi šteta vlasniku, radi se šteta i radniku.

I na koncu, kaže NTL da je on poslodavac koji u ovom trenutku ima više od 1.300 zaposlenika, i čudi se zar da bi doista 1.300 ljudi trpjelo „Teror Poslodavca iz pakla“

  • Inače poznato je da Hrvati kojih je 14% iselilo zbog nedostatka adekvatno plaćenih radnih mjesta, mogu birati radno mjesto, stoga nikad ne bi radili kod "poslodavaca iz pakla".