Dokle će konobari u lijepoj našoj za sigurnu i redovitu isplatu morat ići preko preporuke!

Dokle će konobari u lijepoj našoj za sigurnu i redovitu isplatu morat ići preko preporuke!

Na crnu listu poslodavaca stavio bih Vuković usluge d.o.o., caffee bar Piccolo na Britanskom trgu.

Radio sam tamo 2 tjedna prije prvog lockdown-a, te 2 i pol mjeseca nakon. Što se tiče isplate plaća sve je bilo u redu do onog trena kada sam trebao dat otkaz zbog bolje ponude. Kada sam najavio otkaz sredinom 7. mjeseca sa 2 tjedna otkaznog roka, samo iz razloga da pronađu novog konobara kako se moje kolege ne bi napatili sa prekovremenima i radom bez slobodnog dana, šefu sam "povrijedio" ego, "sjebo ga" iako sam odradio otkazni rok 2 tjedna.

Ovaj šef je osoba koja smatra da ima najbolji kafić i da je jedini poslodavac u cijelom Zagrebu koji će isplatit plaću do kraja. Isto tako sam pri odlasku shvatio kako jedno priča, a drugo misli. Zakinuo me za 300 i neš kn sanitarno, 1000kn obećanog bonusa jer sam vikend rasturao kao vanjski, te smanjio satnicu sa 25 (dogovorenu) na 20kn, što bi bilo u tom mjesecu cca 600kn, sve zajedno cca 2 soma. Na moj zahtjev i pitanje zašto mi ne želi isplatit ostatak plaće, dobio sam odgovor da sam ga sjebo. Pa neka mi netko kaže na koji način sam ja sjebo poslodavca ako sam otišao iz tog kafića kao gospodin sa otkaznim rokom. Eto, ako želite tamo radit cijeli život oke, al ako kojim slučajem pronađete bolju ponudu i date otkaz, zakinut će vas za lovu.

Jedino me zanima dokle će konobari u lijepoj našoj za sigurnu i redovitu isplatu morat ići preko preporuke, ee ovaj ti ne isplaćuje tamo se mijenjaju konobari tu je šef ljigavac, odi tamo u drugi kafić tamo te sef poštuje, itd... Zašto ne postoji neki zakon koji bi momentalno takvim seljačinama ukinuo dozvolu za rad i stavio ključ u bravu da više nikad u životu ne može postat poslodavac. Pišite u komentare vaše mišljenje o ovome i dal sam ja u nečemu pogriješio.