Radničko pismo o firmi DOM.net

Radničko pismo o firmi DOM.net

Dobar dan.
Pišem objavu iz razloga da vas obavijestim o firmi DOM net. Kooperantska firma za Ericsson za postavljanje optičkog interneta.
Došao sam na dogovoreni razgovor s Matija Salija, ocem Miljenko Salija. (U firmu uključena i majka odnosno žena Snježana Salija) obitelj iz Zagreba.

Svatko tko dođe u kontakt s tim ljudima za posao ne prihvaćajte nikako. Dogovorena XY plaća, opis posla je postavljanje kanalića i optički kabel kroz kanaliće. Sve je to krenulo dobro dok je bilo naloga za postavljanje instalacije.

U ugovoru je pisalo da plaća sjeda najkasnije do kraja idućeg mjeseca, ali "gazda" je napomenuo usmeno da će nam plaća biti do 15. u mjesecu.

Prva plaća kasni 2 dana
Druga plaća kasni 5 dana
Treća plaća kasni 13 dana
Četvrta plaća je neisplaćena.

Nas 5 radnika što smo radili već od 15 u mjesecu smo pitali kada će plaća, bio je odgovor trebalo bi ovi tjedan. Prođe tjedan nema plaće. Pitam opet kada će plaća dotični Matija Salija kaže da u ugovoru piše da se plaća može isplatiti do kraja mjeseca. Ja se na to složim i čekam kraj mjeseca. Naravno ni tada nema plaće. Nikome od radnika nije isplaćena plaća dan danas iako je to plaća od prvog mjeseca. Meni su dužni isplatiti 20 dana rada u prvom mjesecu.

Svaki put kad bi zvao Matija bi reka trebalo bi ovi tjedan, trebali bi ovi tjedan i tako svaki pit. Naredni pozivi su bili uz izgovor da nemaju novaca, da su prekinuli rad sa Ericsson-om i da su spakirali materijal koji Ericsson treba pokupiti i njima isplatiti nekih cca 90 000kn i da će nam plaća biti isplaćena čim Lagermax pokupi taj materijal i odnese kod Ericssona. Znači nisu pokupili navodno još i sada se ne javlja ni Matija, ni Miljenko ni Snježana.

Da se nadovežem na opis posla. Napisa san gori da je opis posla bila instalacija optičkog interneta. Posli je bilo postavljanje bakrenog interneta, kopanja, postavljanje zdenaca, uglavnom još dodatnih poslova koji se nisu napomenuli prilikom razgovora za posao.

Nije stvar više ni novaca ni te plaće, nego principa i što me se konstantno laže.

Od te plaće netko od kolega je plaćao stan, režije prilikom studija, drugi kolega plaćao alimentaciju itd itd. Ali dotične gazde to ne zanima niti se više javljaju ali je bitno da se iz Zagreba došlo u Split, iznajmili su sebi stan na Žnjanu, renta se Mercedes C klasa coupe 2015 godište, roba markirana. Samim tim sto su došli odma uvatili Boga za bradu.

Toliko o dotičnim gazdama Salijama, zaobilazite ih u širokom krugu jer ako pitate za svoju plaću vi ste krivi što uopće pitate i kad kažete da ćete doć nekoga od njih natiskat ko majmuna onda si nasilnik, prijetiš... pitaš za svoje zarađene novce i još si kriv što pitaš za plaću.

Već im je propala jedna ili dvi firme, nedavno kad san ga dobio na telefon reka je Matija da ja s njegovom firmom nisam uopće ugovor potpisa i tko zna što je više reka, uglavnom prevaranti svi troje.

Zaobilazite ih u širokom krugu, bolje ih izgubiti nego naći.