KONZUM: Radnički pakao

KONZUM: Radnički pakao

Prenosimo jedno iskustvo rada u Konzumu:

Evo moje malo iskustvo iz Konzuma. Počela sam raditi u travnju ove godine u Konzumu blizu nas (Bukovac), jer su očajno tražili radnike a i meni je posao dobro došao. Odmah sam dobila posao i od voditeljice do kolega sve super. Plaća sa prijevozom i stimulacijom je stvarno bila nekih 4500kn. Nakon nekih mjesec dva je uslijedio premještaj u drugi Konzum gdje je isto bilo sve u redu dok nije uslijedio premještaj u Markuševačku Trnavu.

Tamo je počeo horor. Voditeljica je neka stara umišljena krava koja samo tjera radnike kao da su robovi, dok ona ne bi prstom mrdnula osim što čami u uredu.

Radno vrijeme je bilo od 7 ujutro s time da se moraš oko pola šest pojaviti (što naravno nije plaćeno). Dere se i prijeti zaposlenicima i što god napravili nije dovoljno dobro. Stimulacije naravno nije bilo, tako da je plaća pala na 4000kn.

Pauze naravno da nije bilo jer uvijek se trebalo još nešto napraviti. Kada radiš na blagajni i imaš malo lufta slijedi punjenje polica i stavljanje cijena, što ne zadovaljava voditeljicu koja umjesto da pomogne i rastereti svoje ljude, ona stoji iza tebe i non-stop govori da to može malo brže.

Ukoliko radiš na delikatesi a nekom proizvodu istekne rok trajanja ti ih moraš platiti jer nisi vodio računa da se mora prije toga sniziti. Neke kolegice su bile na rubu plača te je fluktuacija u toj poslovnici na zavidnom nivou. Prije dva tjedna su me vratili u prošlu poslovnicu te sam napokon odahnula, s time da su mi kolegice iz Markuševca rekle da sam se spasila.

I sve je bilo ok dok mi poštar jučer nije uručio otkaz, koji je potpisala voditeljica iz Markuševačke Trnave gdje ne radim 14 dana i to zato jer sam zadnji ugovor potpisala kod nje (ugovor je određen na mjesec dana).

Nakon žalbe područnoj voditeljici dobijem samo odgovor da nisam dovoljno brza i zahvalu što sam radila u tom šinteraju.