Kako stići do posla?

Kako stići do posla?

Poštovani,

obraćam Vam se zbog problema s međugradskim putničkim prometom koji se još nije normalizirao, odn. autobusi tvrtke Arriva - Autotrans ne voze po redu vožnje koji je vrijedio dugi niz godina, konkretno u mom slučaju više od 14. god., odn. koji je vrijedio prije proglašenja epidemije! Naime, novi vozni redovi su načinjeni tako da, prije svega, onemogućavaju građanima odlazak na posao i povratak kućama, a također i ostalim građanima onemogućavaju da mogu obavljati svoje osobne obveze, poglavito odlaske na bolničke kontrolne preglede.

Konkretan primjer za to je novi vozni red za relaciju Rijeka - Senj, gdje je ukinuta naglašavam višegodišnja linija u 06:00 sati, a kojom su se zaposlenici, srednjoškolci i ostali građani koristili. Sada, prema novom voznom redu prvi autobus iz Rijeke prema Senju polazi tek u 11:30 sati, a zadnji autobus u 16:15 sati.

Iz pravca Senja prema Rijeci nema autobusa kojim bi se oni koji rade do 15:00 sati vratili svojim kućama. Na spomenutoj relaciji imate autobus u 06:00 sati, 07:55, 14:15 sati i zadnji autobus u 19:15 sati. Naglašavam da na navedenim relacijama prometuju samo autobusi tvrtke Arriva - Autotrans te mi nije jasno zbog čega je tome tako?! Ako navedena tvrtka ne može više voziti na spomenutoj relaciji 13. puta tijekom dana, koliko je vozila sve godine do 17.03.2020. god., tj. do proglašenja epidemije, iz Rijeke prema Senju i isto toliko puta u suprotnom pravcu, zbog čega te linije ne preuzmu druge prijevozničke tvrtke koje se bave prijevozom putnika?! Ovako su se reduciranjem broja autobusa stvoreni veliki problemi zbog odlaska na posao i vraćanja s posla zbog čega je nama radnicima egzistencija značajno ugrožena, a i ostalim sugrađanima. Uz to je kvalitet putničkog prometa znatno opala, jer su se stvorile gužve, a uz te gužve veća je vjerojatnost za daljnje širenje virusa.

Zbog ovoga problema obratila sam se tvrtki Arriva - Autotrans, gradonačelniku Rijeke gosp. Obersnelu, Primorsko goranskoj županiji, ministru Olegu Butković te njegovim tajnicama u Ministarstvu prometa koje su me uputile na gosp. Tomislava Crnković ( broj mob. 099/805-39-80 ) iz tvrtke Arriva - Autotrans. Gosp. Crnković mi je tijekom telefonskog razgovora rekao da je Nacionalni stožer civilne zaštite RH odgovoran zbog ovakvih rasporeda vožnje, kojem sam se također obratila. Međutim, sva moja obraćanja prethodno navedenima bila su bezuspješna.

Stoga se obraćam Vama za pomoć.