Podrška bojkotu HRT-a

Podrška bojkotu HRT-a

Povodom poziva na bojkot HRT-a, minimalno do prosvjeda medijskih radnika 2.3., upućenog od niza organizacija - od medijskih do sindikata i udruga civilnog društva - RF najavljuje svoju podršku i pristupanje bojkotu Hrvatske Radiotelevizije, te najavljuje da do daljnjega neće slati objave i materijale, kao ni davati izjave u HRT-ovom programu.

Situacija na "državnoj dalekovidnici" i "katedrali duha" ide iz loše u goru, godinu za godinom. Kvaliteta informativnog programa opada, pristranost prema vladajućima u izvještavanju je na rekordnim razinama, a relativizacija i normalizacija ekstremno nacionalističkih tokova iz 90-ih, pa čak i ustaštva iz 40-ih, postala je svakodnevna pojava. Pritisci na novinarke i novinare unutar HRT-ovog pogona koji se suprotstavljaju takvom upravljanju sve su veći, a strukovna organizacija te sindikat zasad se pokazuju kao nemoćni promijeniti situaciju.

Sve ovo, naravno, prenosi se i na širu medijsku situaciju i kvalitetu informiranja te slobode izvještavanja u zemlji, obzirom na centralno mjesto koje HRT ima u hrvatskim medijima.

Zbog svega navedenog, pozdravljamo i podržavamo bojkot HRT-a, pridružujemo mu se, te pozivamo sve da učine isto i dođu 2.3. u 12 sati na prosvjed ispred Novinarskog doma u Zagrebu.