Drugačiji od drugih

Sve stranke kažu za sebe da su totalno drugačije od drugih. Potpuno je jasno da to nije točno. Em sve funkcioniraju na isti način - autokratski, hijerarhijski i odozgo, em sve imaju više-manje isti program (prokapitalistički umjesto proradnički i pronarodni).

Jeste li ikad čuli da se netko boji reći na poslu ili u javnosti da je član HDZ-a, SDP-a, HNS-a ili bilo koje druge stranke? Niste? Pa naravno da niste jer nitko od članova tih stranaka nema razloga bojati se. Dapače, vrlo često mu članstvo u stranci može i pomoći.

S druge strane, mnogi naši članovi - pogotovo oni koji rade u "privatnom" (kapitalističkom) sektoru - ne usude se u javnosti otvoreno istupati kao članovi RF-a. Ne zato što su kukavice, nego zato što su realni i znaju da bi mogli imati grdnih problema na poslu ili s traženjem novog posla - zato što je RF jedina stranka koja otvoreno i bez ikakvog ustručavanja staje isključivo na stranu radnika, bez ikakvog povlađivanja "poslodavcima" i "poduzetnicima", u koje se kunu sve ostale stranke (uključujući i one navodno "antisistemske", kao što je Živi zid).

To nas ne treba čuditi. Kao što se u kapitalističkom sektoru mnogi ne mogu ni sindikalno organizirati (manje je od 20% radnika u privatnom sektoru sindikalno organizirano), isto tako im nije zgodno ni reći da su članovi ili simpatizeri jedine proradničke opcije u Hrvatskoj.

Nema sumnje da će ovakva situacija i dalje potrajati. Međutim, takvi nas problemi ne smiju spriječiti u daljnjem organiziranju i borbi za svoja prava. Bolje i pravedno društvo sigurno neće nastati samo od sebe, niti će nam ga netko odozdo samo pokloniti.

Pridružite nam se!