Izađite na referendum "za Lungomare"

Izađite na referendum "za Lungomare"

Tri tisuće godina duga je Pulska povijest ali ovog će se listopada ispisati nova stranica. Stranica demokracije za koju su se izborili obični ljudi poput nas.

Radnička fronta je prije dva mjeseca podržala bivšu predsjednicu Gradskog vijeća i njezina nastojanja kada je u pitanju zaštita javnog interesa našeg grada.

U međuvremenu je građanska inicijativa „Referendum za Lungomare“ uspjela skupiti dovoljan broj potpisa za održavanje referenduma i pružiti nam priliku da sami odlučujemo o jednom velikom projektu. Projektu koji će promijeniti i naše navike i vizuru Pule ali i projektu koji će vrlo vjerojatno utjecati na javno dobro.

To je pravo u Puli ugroženo najavljenom gradnjom hotela Valkane kojim privatni poduzetnik želi otuđiti 20.000 kvadrata i izgraditi hotelski kompleks neprimjerenih razmjera, uz betoniranje dodatnih cesta, povećanje prometa, smanjivanje šumske površine i, ukratko, oduzimanje prostora stanovnicima Pule – mogućnost da se stanovnici Pule šeću, kupaju ili rekreiraju na tom prostoru. Stoga će Radnička fronta, kao stranka kojoj je stalo do javnog dobra, što znači dobra društvene, radne većine, a ne zaštite elita i tajkuna, pozvati sve u Puli da se odupru otimanju obale, privatizaciji obale kao javnog dobra i pozvati sve da izađu na referendum u nedjelju.

Svjedoci smo žestoke kampanje koje investitor provodi kako bi zaštitio svoje interese, a znamo da kapital ne poznaje ništa osim profita.

Prijetnja međunarodnom arbitražom protiv Grada i tužba protiv inicijatora kampanje već „bacaju sjenu“ na njihove namjere, a zadnjih smo dana svjedoci i napisima u dnevnom tisku te novim mega plakatima kojima se promovira ovaj projekt.

Dakle, borba za opstojnost projekta jača iz dana u dan jer je ulog očito prevelik.

Otvaranje novih radnih mjesta i novi prihodi u gradskoj blagajni itekako su potrebni ovom gradu, samo ne pod svaku cijenu.

Nemamo ništa protiv novih radnih mjesta u turizmu ali očekivanja su da se u našem gradu otvaraju radna mjesta koja će pružiti priliku našim sugrađanima na poslovima koji iziskuju stručnost, a time i bolja mjesečna primanja.

Ovaj će projekt vjerojatno biti „Eldorado“ ali ne Puljanima nego njegovim investitorima koji očekuju ekstraprofit.

Ovoga puta mi smo ti koji imaju priliku odlučivati o budućnosti ovoga grada i „onih koji dolaze za nama“ kako pjevaju „Atomci“.

Stoga drage naše Puležanke i Puležani izađite na referendum i glasajte, odlučite kakav Lungomare želimo.

Mi smo ti koji mogu utjecati na budućnost ovog grada jer prošlost je davno ostala iza nas… punih tri tisuće godina i više je mijenjati ne možemo.

Iziđite i glasajte 09. listopada 2022. onako kako Vam savjest nalaže.

 

lungo

Galerija fotografija