Prosvjed “Za budućnost bez HDZ-a” - kratki prosvjedni FAQ

Prosvjed “Za budućnost bez HDZ-a” - kratki prosvjedni FAQ

Zašto organizirate prosvjed?

Zato što nam je dosta legalizirane sistemske korupcije iz koje uvijek profitiraju članovi HDZ-a i njihovi podobni “poduzetnici” i tajkuni. Ako vam je stalo do budućnosti radnika, umirovljenika, studenata i obespravljene društvene većine dođite i vi i podržite ovo prosvjedno okupljanje 30.9. u 18 sati u Zagrebu na Trgu žrtava fašizma.

Tko organizira prosvjed i koji je njegov cilj?

Radnička fronta pokretač je inicijative “Za budućnost bez HDZ-a” u koju pozivamo sve organizacije, udruge i pojedince bez obzira na stranačku pripadnost kako bismo zajednički usmjerili svoje aktivnosti prema rušenju HDZ-a. Govor mržnje, teorije zavjere, nacionalizam i religijski ekstremizam nisu dobrodošli s obzirom da to nije budućnost kakvu želimo.

Kako se mogu uključiti?

Možete se za početak odazvati i doći na prosvjed 30.9. i napraviti svoj transparent protiv HDZ-a. Vjerujemo da je ovaj prvi prosvjed početak dugoročne inicijative u koju će se svakim danom uključivati sve više ljudi i organizacija. Jedino na taj način – zajedno, možemo zaustaviti pošast zvanu HDZ.

 

Koji su zahtjevi prosvjeda?

  • Nacionalizacija INA-e koja je predana mađarskom MOL-u u dokazano koruptivnom postupku i vraćanje u državno vlasništvo. U nadzornim odborima umjesto HDZ-ovaca imenovati predstavnike radnika i osigurati potpunu transparentnost poslovanja.
  • Izlazak iz međunarodnih trgovinskih, investicijskih i energetskih sporazuma koji sadrže klauzulu o rješavanju sporova na međunarodnim korporativnim sudovima - arbitražama koje pogoduju korporacijama nauštrb javnih financija.
  • Donošenje Zakona o porijeklu imovine kojim će porezna uprava imati mogućnost da odmah zamrzne i blokira imovinu svim političarima, tajkunima i kapitalistima koji ne mogu dokazati porijeklo imovine.
  • Omogućavanje prioritetne i hitne obnove stambenih objekata u Zagrebu i na Baniji svim potresom pogođenim stanovnicima koji žive u siromaštvu i nedostojanstvenim uvjetima.
  • Uvođenje kvartalnog izračuna osnovnih troškova života na nacionalnoj razini kako bi se napravio plan i strategija za povećanje minimalne plaće i minimalne mirovine. Minimalna plaća mora ostvarivati svoju svrhu i biti definirana kao plaća koja osigurava dostojanstven život.
  • Vraćanje prava na pobačaj u Ustav i omogućavanje obavljanja pobačaja u svim javnim bolnicama.
  • Obustava donošenja novog Zakona o pomorskom dobru koji se piše u tajnosti i kojim će se omogućiti naplaćivanje ulaska na plaže.
Za budućnost bez HDZ-a jer s HDZ-om nema budućnosti!