Može li Kaufland bez nas radnika?

Može li Kaufland bez nas radnika?

Kaufland opet povećava plaće, Kaufland ulaže u svoje djelatnike, Kaufland dva put godišnje isplaćuje nagrade, povećava satnicu za noćni rad...

Sramota da vas bude! Na moj tekući račun je sjela ta famozna povećana plaća od 110 kn viša npr. od mjeseca veljače kada je bilo manje rednih sati i ništa drugačija od plaće za siječanj! Ulažete u djelatnike? A što točno ulažete? U obavezne radne cipele koje bi i Bogu bile teške? ili u plaće koje su veće za 100 kn? Eh ne, pardon, vi da ulažete u psihologa koji nas dolazi tješiti i čuti naše brige a nikakve koristi od toga! Dobijemo dva put godišnje nagrade. Pa dajte recite svima koji su uvjeti da bi dobio tu nagradu.

Neke firme koje milijune zarade, svojim djelatnicima bez ikakvih uvjeta daju regres/benefit a vi koji milijarde godišnje zaradite ne možete dati nagradu ze predanost, jer izvinite ljudi, ako ti život ili posao da bolest, nećeš dobiti ništa!! Noćni rad, pa mislim da je dovoljno + - 230 kn za tjedan dana! Pa čak i one male kvartovske pekare koja nema Bog zna kakve prihode da svojim pekarima u noćnoj nešto više para.

SRAMOTA! Bitno da ste se vi sami sebe pohvalili u svim novinama. Jedna poslovna jedinica vam u godini zaradi najmanje 100 milijuna kuna, isprika u navodu, mi vam godišnje zaradimo toliko a koliko vi nama od tih 100 milijuna uplatite na račun?” Možda 7,8?!! Naravno, znamo da neke i puno više od toga zarade. Svaki dan, bar 100 cijena idu gore…

Možete vi kupce lagati i varati al nas ne možete. Niste dali nikome ništa osim sebi. Patrik, Martin, Marko! Da Ii vi gospodo draga osjetite na svojim plaćama rast košarice iIi osjetite samo pad produktivnosti? Da Ii se nekad pitate zbog koga funkcionira Kaufland Hrvatska? Može Ii Kaufland bez vas iIi bez nas?! Jel vi svaki dan pripremite na logistici stotine paleta, iIi u poslovnici posložite u prosjeku 40, 50 paleta robe? Nije Ii vam neugodno u aneks ugovora stavljati da su Ijudi dužni ići na sezone i tako ih odvajati od obitelji?

Nije vam ni neugodno mjeriti brzine na blagajnama, pričati o nekim eurima po djelatniku, produktivnosti?! Nije vam ni neugodno uspoređivati promet sa prošlom godinom a s cijenama se igrate kao da je dječji monopol! Nije vam neugodno što bacate hranu svaki dan... Jer pekara mora da do navečer ima proizvoda, banane moraju biti isključivo žute itd itd. Ne znam da Ii da ovim putem pozovem radne kolege da do Uskrsa ništa ne radimo jer nismo dovoljno plaćeni iIi pozovem kupce da ne dolaze kod nas kupovati nego idu u male lokalne trgovine, vlasnici će im biti zahvalniji a oni zadovoljniji jer će više uštedjeti.

U svakom slučaju, neću pogriješiti ni u jednom. I pisati ću ovdje sve dok nešto ne promijenite, i biti će te po svim medijima! I ne, nemojte samo da mi se kaže idi gdje će ti biti bolje jer neću. Budemo Ii šutili i išIi gdje je bolje, cijela Hrvatska će biti u Njemačkoj, i dokle god šutili tako ćemo biti i plaćeni. Ajd sad fino, sastanak.

E sad molim sve kupce pa i one koji nisu iz Kauflanda (razumijti ćemo one manje hrabre) da podrže ovu i svaku sljedeću objavu tako što će stisnuti jedan Iajk. Svakako se treba na ovaj ili onaj način boriti za sebe, mi smo odlučili ovim putem jer drugačije ne ide. Tko je voljan neka podjeli ovu objavu.

Hvala, LP

Čujemo se uskoro a sve djelatnike koji su voljni promjena neka se jave!