Potpora RF-a plenumu FF-a, studentskom pokretu i akademskoj solidarnosti

Potpora RF-a plenumu FF-a, studentskom pokretu i akademskoj solidarnosti

Dva velika vala studentskih blokada 2009. koja su krenula i bila najveća na FFZG-u uvelike su promijenila situaciju na domaćoj političkoj sceni. U predgovoru Blokadne kuharice filozof i FFZG-ovac Boris Buden blokadu smatra najvećim događajem uopće u Hrvatskoj od 1990. naovamo. Blokada 2009. je uvelike promijenila i radikalizirala diskurs na progresivnoj aktivističko-medijskoj sceni, a velik broj pojedinaca i udruga koji danas na njoj djeluju su upravo, možemo to tako reći, djeca blokade.

Jedna od takvih organizacija, koja svoje korijene u velikoj mjeri može tražiti u blokadi i studentskom pokretu i koja ima velik broj pojedinaca koji su bili sudionici i pokretači blokade 2009, jest i Radnička fronta. Stoga je i logično da Radnička fronta u potpunosti podupire plenum FF-a, Akademsku solidarnost i općenito sva nastojanja studentskog pokreta i akademskih radnika u trenutnoj borbi za sekularno, neovisno i javno financirano obrazovanje, pogotovo u svjetlu recentnih političkih događaja.

Filozofski fakultet je bio i ostao jedno od najvažnijih intelektualno-aktivističko-progresivnih čvorišta u zemlji i ovim svojim, i više nego dobrodošlim buđenjem, to samo još jednom potvrđuje. Jedan svijet - jedna borba!

 

rf2

rf4

rf5