O nama

Podrži Radničku frontu donacijama

  • 18. 04. 2019.
  • Piše: Radnička fronta

Zakon propisuje strogu proceduru prilikom doniranja. Zato te molimo da prije uplate donacije ispuniš ovaj obrazac.

Nakon toga, na mail ćemo ti povratno poslati podatke potrebne za uplatu donacije.

Upute za doniranje

Donacije u novcu za financiranje redovitih političkih aktivnosti tijekom godine donator uplaćuje na središnji račun političke stranke.

Za donacije čija je vrijednost veća od 5.000,00 kuna davatelj i primatelj donacije dužni su zaključiti ugovor. Donacije čija je vrijednost veća od 5.000,00 kuna, za koje nije zaključen ugovor, politička stranka dužna je prijaviti Državnom uredu za reviziju i Državnom izbornom povjerenstvu te iznos vrijednosti takve donacije uplatiti u korist državnog proračuna, najkasnije u roku od 15 dana od dana primljene uplate.

Ukupna vrijednost donacija fizičke osobe jednoj političkoj stranci ne smije prelaziti iznos od 30.000,00 kuna u kalendarskoj godini za financiranje redovitih godišnjih političkih aktivnosti.

Ukupna vrijednost donacija pravne osobe u jednoj kalendarskoj godini za financiranje redovitih godišnjih političkih aktivnosti ne smije prelaziti iznos od 200.000,00 kuna jednoj političkoj stranci.

Vrijednosti donacija koje prelaze navedene iznose, političke stranke dužne su prijaviti Državnom uredu za reviziju i Državnom izbornom povjerenstvu te uplatiti u korist državnog proračuna, najkasnije u roku od 15 dana od dana primljene uplate.

Političke stranke dužne su voditi evidenciju o primitku donacija za financiranje redovite godišnje političke aktivnosti te izdavati potvrde o primitku donacija.

Više o uputama za doniranje i donacijama za financiranje redovitih političkih aktivnosti možeš pročitati na stranicama Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske.

Hvala!