22. 6. je u Hrvatskoj službeni praznik - Dan antifašističke borbe. Međutim, širom zemlje taj praznik je samo praznik za uprave poduzeća, a ne i za same radnike/ce, što samo govori o niskoj razini radničkih prava i eklatantnom nepoštivanju zakona u zemlji - uvijek na štetu radništva, a u interesu kapitala.

Jedan takav primjer dolazi nam iz tvrtke Olimpias Tekstil d.o.o. (bivši Benetton) u Osijeku, gdje je uprava donijela sramotnu odluku da radnice/i normalno rade unatoč državnom prazniku, dok će npr. osoba iz uprave koja se bavi organizacijom radnika/ca za to vrijeme uživati na moru (koji si većina radnika/ca danas više ne može ni priuštiti).

Oštro protestiramo protiv ovakvog kršenja radničkih prava - radnici/e i ovako rade za minimalac i ne plaća im se noćni rad, a onda im se, u vrhunskom cinizmu njihovih uprava i vlasnika, uskraćuju i slobodni dani na službene državne praznike.

Zahtijevamo od uprave Olimpias Tekstila da odustane od ovakve sramotne odluke i pozivamo sve radnice i radnike da se zajedno izborimo za bolje i socijalno pravednije društvo!

Pošteno je priznati da ova stranica koristi cookies/kolačiće.
Podatke koji se prikupe na taj način ne dilamo dalje. Pogotovo ne Googleu.
Za analizu statistike posjeta, kao i za sve drugo, koristimo open source.
OK?