Novosti iz GS – Antikorupcijsko povjerenstvo Grada Zagreba

Novosti iz GS – Antikorupcijsko povjerenstvo Grada Zagreba

Piše: Miljenka Ćurković, rotacijska zastupnica RF

Sjednice Antikorupcijskog povjerenstva postaju sve burnije, sve više polarizirane, sa sve više otvorenog muljanja u lice od strane vladajućih, i borba biva sve žešća i otvorenija, sjednice sve više ljute, iscrpljuju i frustriraju.

Dobili smo još jedan nezadovoljavajući odgovor bivšeg ravnatelja bolnice Sv.Duh, koji nije objasnio ono što je najvažnije, a to sam ja problematizirala: Zašto su se određene djelatnosti bolnice, koje bi trebale ostati u javnom sektoru, privatizirale, samo zato jer je objekt u kojem su se odvijale bio dotrajao i za rušenje? Radi se o poliklinici za internu medicinu, genetiku, itd, i - hemodijalizu! Hemodijaliza, o kojoj ovisi život bolesnika sa bubrežnom insuficijencijom, se outsorca?! To je direktan atak na ljudski život, koji je ostavljen na milost i nemilost privatnog sektora. Tražila sam i ja, i drugi su se isto složili da se pozove osoba koja je bila dio te prodane garniture, kojoj je ljudski život profitna prćija, i koja je dovela do toga da se hemodijaliza obavlja u privatnom stambenom prostoru, u sklopu privatne poliklinike, koja je dobila dio bivših bolničkih djelatnosti.

Stavljenić Rukavini, bandićevoj povjerenici, se nije dopala moja kritika otusorcanja bolnickih djelatnosti, i rekla je da nije točno da je hemodijaliza u privatnom stambenom prostoru nešto neadekvatno. Njoj je to u redu.

Isto joj je u redu da javnost nema pravo znati ništa o potpisivanju Sporazuma o dokapitalizaciji Imunološkog Zavoda, jer je - privatna tvrtka i - kotira na burzi. Za javni novac iz proračuna Grada, ljudi nemaju pravo znati zašto dokument nije potpisan.

Mene optužila da sve što je dobro - zacrnjujem. A dobro je kotiranje na burzi, i zaštita kapital interesa. Interes za Imunološki kao strateški interes države i svih stanovnika, i transparentnost u njegovom spašavanju je - zacrnjivanje dobrih i plemenitih ciljeva.