Članci

Konferencija za medije: Predstavljanje Katarine Peović i DS21

  • 20. 01. 2019.
  • Piše: Radnička fronta

Na konferenciji za medije koja će se održati 21.01.2019. predstavit ćemo svoju kandidatkinju i program Demokratskog socijalizma za 21. stoljeće (DS21). Na izborima smo se odlučili sudjelovati kako bismo zastupali direktno-demokratske modele participacije većine u javnim politikama – politiku za narodnu većinu, a ne bogatu manjinu.

Društvo danas treba donijeti temeljnu odluku – želimo li nastaviti skoro tridesetogodišnje urušavanje socijalne države, daljnju privatizaciju zdravstva, školstva, produbiti jaz između bogatih i siromašnih ili se želimo boriti za progresivnu ekonomsku politiku koja osigurava zaposlenost, zdravstveno osiguranje za sve, obrazovanje, stanovanje za sve, povećanje minimalne plaće, smanjivanje nejednakosti i razlike u plaćama, poboljšanje radničkih prava, pristojne mirovine i sigurnost radnog mjesta. Jesmo li danas spremni oduzeti političku i ekonomsku moć bogatoj manjini "200 obitelji", ili ćemo nastaviti tonuti još dublje prema spaljenoj zemlji pod vlašću ekonomske i političke oligarhije? To su ključna pitanja danas u Hrvatskoj, a naša budućnost će ovisiti o tome kako ćemo na njih odgovoriti.

Predsjednička funkcija je protokolarna i bez realnih ovlasti. Samo plaća predsjednice i troškovi ureda iznose preko 42 milijuna kuna godišnje. Demokracija se treba zbivati u praksi i u obliku demokratskog protagonizma, gdje političari i političarke trebaju poticati sve ljude da politički djeluju. To je danas većini naroda onemogućeno jer veliki dio živi na granici siromaštva brinući se jedino za osnovnu egzistenciju. Radnička fronta najavljuje 21.1. početak kampanje za predsjedničke izbore, za narod i demokratski protagonizam, redefiniciju troškova predsjedničke funkcije i usmjeravanje sredstava u socijalne svrhe.

Pozivamo Vas da u svojim medijima objavite početak kampanje Radničke fronte za demokratski socijalizam 21. stoljeća i prisustvujete našoj konferenciji.

Za narodnu većinu, a ne bogatu manjinu!