Članci

Podrška radnika Brodotrogira

  • 27. 08. 2018.
  • Piše: Radnička fronta

U današnje doba kad svi okreću glavu od tuđih problema, misleći da se isti ne mogu desiti njima, radnici Brodotrogira podržavaju hrabre ljude iz Uljanika i 3. maja u borbi za svoja prava.

Ova borba nije samo borba za isplatu zasluženih a neisplaćenih plaća već i za opstanak brodogradnje koja je jedna od rijetkih preostalih industrijskih grana u Hrvatskoj. Nemamo nijednu drugu granu industrije koja je može zamijeniti.
Iskazujemo podršku i članovima obitelji radnika koji također snose posljedice u ovoj teškoj situaciji. 

Treba također iskazati poštovanje svim onim ljudima koji nemaju direktne veze sa brodogradilištima u Rijeci i Puli, a pružaju potporu radnicima prepoznajući njihovu borbu za pravednu stvar.

Svjedoci smo što se događalo sa industrijom u Hrvatskoj prethodnih godina te kako je proizvodnja spala na niske grane a efekt takvog stanja se prelijeva na sve sfere hrvatske ekonomije kao i na živote ljudi. Jedino ujedinjeni možemo promijeniti nešto, jedino složni možemo ne dozvoliti da jedna bitna grana industrije, jedna od rijetkih koje još uopće imamo, nestane. Ne dozvolimo da ljudi koji u njoj rade budu gurnuti do ruba egzistencije jer je zahvaljujući ovakvim neodgovornim gospodarenjem, siromašnih u Hrvatskoj svakim danom sve više.

Ivica Sorić, sindikalni povjerenik HBT-a (Hrvatska Brodogradnja Trogir)