Članci

Hoće li Bandić sam rušiti svoj proračun?

  • 19. 12. 2017.
  • Piše: Radnička fronta

Šire se glasine da će Bandić možda sâm rušiti svoj proračun tako što jednostavno njegovih par zastupnika neće doći na sjednicu Gradske skupštine (s obzirom da je većina jako tanka). 

Razlog je za to što više ne želi biti ucjenjivan od strane Hasanbegovića, nakon izglasavanja Lex šerifa u Saboru za to ni nema potrebe jer Bandić ne može ići na reizbor, a za ponovne izbore za Skupštinu mu je svejedno - ionako će opet dobiti otprilike isto. Šuška se i o tome da bi nakon mogućih novih izbora u koaliciju s Bandićem mogao čak i SDP - Bandić i Bernardić su nedavno u Skupštini imali sastanak od sat vremena o nečemu (inače, na nižim je razinama 6 SDP-ovih zastupnika pretrčalo Bandiću, dok su neki pretrčali HDZ-u, a neki koalirali s HDZ-om unatoč zabrani od strane vrhuške, što samo ukazuje na to koliki je kaos u SDP-u).

Izglasavanje proračuna bi možda ipak mogli poduprijeti, makar nakon privremenog financiranja od par mjeseci tj. iz drugog navrata, zastupnici iz kluba Sandre Švaljek. Njima će, naime, biti najteže, tj. praktički nemoguće, opet dobiti toliki broj mjesta. Naime, oni su sva svoja mjesta u Skupštini dobili na račun gradonačelničke kandidature Sandre Švaljek, a toga na mogućim ponovnim izborima za Gradsku skupštinu neće biti, a ionako se nisu proslavil u nekim aspektima - kako su listu sklapali zbrda-zdola, dosta je ljudi s njihove liste na nižim razinima (MO-i i GČ-ovi) prešlo Bandiću, npr. na Savici, iako je Sandra Švaljek vodila anti-Bandić kampanju.

Uglavnom, bit će zanimljivo sljedećih dana i mjeseci. RF i Klub lijevog bloka u svakom slučaju proračun neće podržati.