Članci

Tribina: Ljevica u Hrvatskoj - kamo dalje?

  • 30. 06. 2017.
  • Piše: Radnička fronta

Večeras, 30. 6. 2017. u 19 h, Tribine grada Zagreba, Kaptol 27 u organizaciji Radničke fronte održava se tribina Ljevica u Hrvatskoj - kamo dalje?

Govore: Katarina Peović Vuković (Radnička fronta), Marko Fuček (Radnička fronta), Danijela Dolenec (Zagreb je naš!), Mislav Stublić

Moderira: Mate Kapović (Radnička fronta)

 

Prava je ljevica (ljevica ljevija od SDP-HNS-ove "ljevice" koja je zapravo liberalni centar) načinila velik iskorak na lokalnim izborima 2017. U Zagrebu je ujedinjena lijeva fronta (Zagreb je naš! - Nova ljevica - Orah - Radnička fronta - Za grad) osvojila čak 7,6% glasova, četiri mjesta u Gradskoj skupštini te na desetke mjesta u vijećima gradskih četvrti i mjesnim odborima. 
Zapaženi rezultati su, unatoč neprelasku praga, postignuti i u Splitu (koalicija RF/NoLj) te Puli i Samoboru (RF samostalno - 4,21% za gradonačelnika u Puli). Što i kako ljevica treba dalje raditi na lokalnoj razini? 

Otvara li to ljevici prostor za nastup na parlamentarnim izborima? Kakav bi taj nastup trebao biti? Tko bi sve mogao sudjelovati u nekakvoj širokoj lijevoj fronti? U kojem bi smjeru dalje trebala ići borba i na kakve bi se politike primarno trebala osloniti?

O ovim i drugim pitanjima, govorit će na tribini sudionici - redom teoretičari i aktivisti, a većinom i aktivni protagnosti novog lijevog vala. 
Pozivamo vas sve da nam se na tribini pridružite i raspravite s nama budućnost prave ljevice u Hrvatskoj.

 

https://www.facebook.com/events/809355495887094/