Članci

Kolindin 'selfi' za NATO

  • 15. 04. 2017.
  • Piše: Radnička fronta

Da je postojeća "neovisna" hrvatska država vjerni i ponizni sluga zapada, to je jasno svakome tko imalo poznaje hrvatske političke, ekonomske i društvene prilike. I nije to prvi puta u povijesti hrvatske državnosti ali i paradržavnosti (NDH-a, Herceg-Bosna). Iznimka iz te vrste povijesnog procesa je samo epizoda ili primjer Hrvatske (NRH/SRH) utemeljena na ZAVNOH-u, tekovinama NOR-a i socijalističke revolucije 1941-1945. Sve ostale hrvatske državne tvorevine i vladarske garniture raznih oblika i kroz razna razdoblja u prošlosti su samo uvjerljivi dokaz vjekovnog sramnog i bijednog podaništva stranim, mahom zapadnim, gospodarima. Tradiciju robovanja tuđinskim osvajačima od hrvatskih starovjekovnih kraljeva, srednjovjekovnih vlastelina do novovjekovne buržoazije i fašista, vjerno nastavlja i aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Poput kraljeva Tomislava, Zvonimira, plemića Zrinskih, Draškovića, bana Jelačića te poglavnika Pavelića i Kolinda svoga stranog mentora i gazdu ima. Nije to Bizant ili Franačka kao u vrijeme starovjekovnih hrvatskih kraljeva, nije Austrougarska kao u vrijeme Zrinskih ili Jelačića a nije ni Hitlerova Njemačka kao u vrijeme Pavelića. Kolinda kao i njeni prethodnici Tuđman, Mesić i Josipović najprije i najviše služe SAD-u, Americi i njezinim zloglasnin proizvodu NATO-u.

koli2

Način na koji to sluganstvo imperijalnoj američkoj sili odrađuje Hrvatska pod vodstvom Kolinde je i više nego tragikomičan. Vrhunac bizarnosti, perfidnosti i teatralnosti kakvu ne pamti dugi istorijat 'državnotvornog ulizništva' od stoljeća sedmog do danas upravo je iskazala u svom nedavnom javnom nastupu vrhovnica Kolinda. Na nedavnoj "međunarodnoj" vojnoj vježbi hrvatske i slovenskih snaga kodnog imena Štit 17, gospa Kolinda u društvu slovenskog kolege Pahora te dva potrkala od ministara obrane Slovenije i Hrvatske, imala je žestoki napadaj selfomanije.
Naša prva dama poput prištave klinke u pubertetu ili nekog uličnog klauna, 'nabacila' je selfi, slikala se s svojim mobitelom u vojnoj obleki i sa šljemom na glavi. Ostala domaća državna klika ne skrivajući domoljubno oduševljenje tim Kolindinim cirkuskim činom 'selfiranja', pred televizijskim kamerama i fotoaparatima samo joj se cerekala i aplauzirala. Normalnom čovjeku takvo nešto teško je to podnijeti! Tim više jer je u pitanju očita politička i ljudska nezrelost i neozbiljnost državnog vrha na čelu s Kolindom. A upravo ta politička 'nezrelost' i 'neozbiljnost', to ponižavajuće puzanje i strastveno ljubljenje skuta višim silama te podizanje te rabote (upotreba svih vrsta medija u svrhu propagande) na nivo božanstva, među ostalim uzroci su i svih socijalnih i drugih nesreća i jada kroz koje svakodnevno prolazi običan i mali čovjek u Hrvatskoj prisiljen da životari od danas do sutra.

Pored očite namjere da se tom hrvatsko-slovenskom vojnom trećerazrednom vježbicom javno iskaže 'lojalnost' Hrvatske i Slovenije prema Americi i NATO-u, Kolinda u svom osebujnom stilu dvorske lude još i iskazuje kolonijalnu izgubljenost u prostoru i vremenu. Doima se poput 'Alice u zemlji čudesa'. Običnom čovjeku dođe da zaplače od tuge i jada kad vidi u što se pretvorila nekada slavna, napredna i slobodna antifašistička i socijalistička Hrvatska kakva je bila za vrijeme bivše Jugoslavije. Umjesto da baštinimo jugoslavensku epohalnu politiku Pokreta Nesvrstanih, da ne ulazimo u nikakve zapadno-istočne blokovske podijele (da se ne učlanujemo ili izađemo iz vojnog saveza) , da se borimo za mir i slobodu u svijetu, mi služimo NATO-u, provodimo njegove "mirovne" misije i sudjelujemo u klanju, porobljavanju i pljački zemalja i naroda trećega svijeta. A sve samo zbog toga da bi krupni zapadni kapital ostvario svoj profit na račun 'topovskog mesa' naše mladosti i da bi balkanske političke marionete poput Kolinde 'nabacile' pokoji selfi na radost i čast svojih bijelosvijetskih gospodara.

koli3