Članci

Priopćenje Radničke fronte povodom akcije u Jasenovcu

  • 18. 12. 2016.
  • Piše: Radnička fronta

 Autor: Radnička fronta

Ustaševanje i fašizacija Hrvatske se ne događaju zato što su neki ljudi ljubitelji povijesti, u kojoj pogotovo vole koljače koji su služili "nadmoćnoj njemačkoj rasi". Fašizacija se događa kako bi se unaprijed diskreditirale sve pozitivne tekovine bivše Jugoslavije - npr. radnička prava, javno i dostupno zdravstvo i obrazovanje, demokracija na radnom mjestu itd. 


Ta diskreditacija povijesti se pak odvija zato da nikome danas više ne bi palo na pamet tražiti društvo jednakosti, solidarnosti i socijalne pravde. Takav će odmah biti prozvan Jugoslavenom i komunistom, a u konačnici će, ako zagusti, na njega pustiti i neofašističke horde, koje - iako pričaju o velikoj hrvatskoj slavi (dok puzaju pred nacističkom Njemačkom i predaju Talijanima pola Hrvatske) i istrebljenju "nižih vrsta" - zapravo služe tome da se kapital očuva na vlasti. Dok Todorić i ostali kapitalisti žive u dvorcima i voze se helikopterima, a obična raja bježi iz zemlje ili kopa po kontejnerima, one će, koji bi se možda mogli pobuniti protiv takvog lopovskog sistema, kontrolirati neofašistički plaćenici.

Pravi smisao fašizacije je da i dalje ostanete kapitalističko roblje, a utjehu nalazite u vikanju "Hrvatska, Hrvatska!", dok vam fašistička čizma razbija zube.

U Jasenovcu, 18. prosinca 2016. godine

Radnička fronta

 

Jasenovac2

Jasenovac3

Jasenovac4

Jasenovac5