Članci

O političkim ubojstvima

  • 19. 08. 2016.
  • Piše: Radnička fronta

Neoustaške "pravaške" strančice spinaju da se antifašisti u Hrvatskoj ljute zbog osude Perkovića i Mustača. To je, naravno, potpuno smiješno.

RF ne podržava nikakva politička ubojstva, pa ni Udbina. Niti ima veze s takvim strukturama - za razliku od HDZ-a, koji bez njihove pomoći ne bi bio mogao ni nastati i koji ih je godinama štitio (kao i SDP).

Ono čemu se pak protivimo je dekontekstualizirano napadanje na pozitivne tekovine jugoslavenskog socijalizma (kao što su radnička prava, javno obrazovanje i zdravstvo itd.), a za što neofašistička desnica koristi slučajeve kao što je Perkovićev.
Također, ljude poput neofašističkog terorista Mire Barešića, aktivnog u organizaciji Maksa Luburića, ne može se smatrati "borcima za slobodu".

Napominjemo također da, ako se govori o političkim ubojstvima, onda treba napomenuti da ona nisu stala 1990. - sjetimo se samo Reihl Kira, Krivokuće, Kraljevića, Paradžika i drugih. Ta bi ubojstva također trebalo procesuirati, samo što to HDZ-u vjerojatno ne bi odgovaralo.

Isto tako pozivamo sve koji se bune protiv političkih ubojstava da obrate pozornost i na američka ubojstva dronovima - nažalost, praksa o kojoj je riječ nije nipošto bila ograničena samo na SFRJ i na doba prije 1990.