rftv naslovnica 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Znamo da bi otpisivanje dugova socijalno ugroženima omogućilo da krenu u normalni život. No ne samo da im to nitko ne nudi već se njima i manipulira i obmanjuje ih se. Gradonačelniče, znamo da su vam blokirani bili dobri kada je trebao glasove za izbore – tada ste ih pozvali da podnesu zahtjeve za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga, otpis kamata i dijela troškova postupka ovrhe, ali i to da ste ih nakon izbora brzo zaboravili. Uopće ne treba ponavljati da se niste obratili ljudima kao kandidat na izborima već kao gradonačelnik grada Zagreba, koristeći se gradskim bazama podataka.

Jasno je i to da se nije ni ponudio otpis dugova već namirivanje dugova odvjetnika i bilježnika, a blokiranima samo - obročnu otplatu. (Pa se de facto i ovom mjerom pune i onako dobro podmazani džepovi fiškala.) No čak i takvu mjeru 9 mjeseci od tog poziva niste ostvarili. Naime, preko Odbora za predstavke i pritužbe došli smo do saznanja da je riješena samo 1 od preko 900 molbi koje su pristigle na taj vaš predizborni poziv.

U Holdingu su mi potvrdili da su tu molbu riješili samo zato jer je čovjek bio uporan – čitaj nisu željeli negativni medijski publicitet. No dobila sam uvid u taj ugovor iz kojeg se jasno vidi da je sve laž i obmana. Naime, sastavnice Holdinga Plinara i Vodoopskrba nemaju pravilnike po kojima bi se ugovori potpisivali. Njegov je ugovor pak potpisan između ostalog i s Plinarom. Dakle taj je ugovor sastavljen kao čisto ušutkavanje. Dakle postavlja se pitanje zašto ne postoje pravilnici Gradske Plinare i Vodoopskrbe? Kako će se bez tih pravilnika potpisivati ugovori?

Nadalje, pitanje nije samo kada ćete riješiti slučajeve koje ste iskoristili za predizborne svrhe već i kako ćete to riješiti, jer ne samo da nedostaju pravilnici, već je proračunom osigurano tek 300 tisuća kuna što je 10-15% potrebnih sredstava za tu namjenu – a u prijedlogu proračuna sjetimo se bilo je zamišljeno tek 60 tisuća kuna. (Dakle kuna po blokiranom – valjda je to doseg socijalne pravde.)

.be">
.be

Pošteno je priznati da ova stranica koristi cookies/kolačiće.
Podatke koji se prikupe na taj način ne dilamo dalje. Pogotovo ne Googleu.
Za analizu statistike posjeta, kao i za sve drugo, koristimo open source.
OK?