Kolektivno pregovaranje u Gradskom prijevozu putnika Osijek

Kolektivno pregovaranje u Gradskom prijevozu putnika Osijek

Poštovanje!

Imate petlju to cijenim i poštujem. To je i razlog zbog čega vam se i javljam. Radim u Gpp-u Osijek (gradska firma koja obavlja gradski prijevoz u gradu Osijeku).

Situacija u firmi je katastrofalna, na rubu štrajka. Klasična priča iz Hrvatske, došlo je do promjene vlasti i na čelo firme je došao direktor (Dejan Rusmirović) iz HDZ-a. Više ne možemo pobrojati uhljebe koje je dovukao u firmu kroz par mjeseci bez natječaja. 15 godina plaća vozača autobusa i tramvaja je ista dok s druge strane sebi i svojim uhljebima daje šakom i kapom.

Pošto je istekao kolektivni ugovor krenulo se u kolektivno pregovaranje s tri sindikata. Naravno, dva sindikata je kupio pozicijama i zapošljavanjem rodbine čelnika ta dva sindikata i oni sad potpisuju što god on traži od njih. Dok treći sindikat trpi torturu direktora i ostala dva sindikata. Jedan sindikat koji je u rukama voditelja prometa i dispečera (Boris Marković, zaposlen sin i postavljen na visoku poziciju i nadzorni odbor Gpp-a te Stipan Vuković gle čuda kuma od Ante Đapića koji je slučajno i u nadzornom odboru Gpp-a).

Direktor neće ni čuti o ikakvom povećanju plaće vozačima te se ova dva sindikata naravno slažu s time, te treći sindikat koji se bori za prava običnog radnika trpi iživljavanja i ismijavanja od strane rukovodstva firme i ostalih sindikata.

Pišem u ime svih nas koje boli nepravda i koji samo žele raditi i biti adekvatno plaćeni za to.