Manipulacije ugovorima o radu u Orbicu

Manipulacije ugovorima o radu u Orbicu

Prenosimo jedno radničko iskustvo iz firme Orbico, vlasnika poznatog privatizacijskog tajkuna Branka Roglića:

Samo prijateljski savjet: izbjegavajte firmu Orbico, nikome ne daju ugovor za stalno nego vas maltretiraju ugovorima po mjesec, dva, tri gdje ste stalno pod stresom hoće li vam produžiti ugovor. Kad dođe tih 3 god rada za firmu onda vas se fino riješe ranije.

Na početku je med i mlijeko i "naši zaposlenici i njihova dobrobit nam je najvažnija", a kasnije vas se lijepo riješe koliko god vi bili dobar radnik i davali sve od sebe za posao.

Od ugovora do ugovora si samo pod stresom jer ne znaš hoćeš li biti nezaposlen, a uglavnom jave koji dan prije potpisivanja novog ugovora da se neće produžiti pa ste praktički dovedeni pred gotov čin. Igraju vrlo pokvareno jer na početku mažu oči, a kasnije vas se bez razloga riješe, jer je, eto tako firma odlučila.

Ja sam radila za firmu i javljeno je 8-og u mjesecu da dođem 25-og na potpis ugovora, a 21-og su me zvali da mi se ugovor neće produžiti.Na moj upit: zašto? Dobila sam odgovor: "Čuj nema baš nekog razloga, tako je firma odlučila, nije do tvog rada, na to nema pritužbi".