Danas u 15 sati održava se još jedna u nizu izvanredna glavna skupština dioničara Brodotrogira, na kojoj će se glasati o još jednom prijenosu poslovnih udjela, koje Brodotrogir d.d. ima u 5 tvrtki-kćeri u sklopu brodogradilišta, na Končarovu Kermas energiju. Nakon što je na prošloj sjednici tvrtci tog kontroverznog “investitora” predana Maritime d.o.o., plan je da danas preuzme udjele u društvima Hrvatska brodogradnja Trogir d.o.o., Servisni centar Trogir d.o.o., Brodotrogir Design d.o.o., Brodotrogir- Outfit d.o.o. i Tekol d.o.o.

Kako saznajemo, na taj način se sve firme rješavaju dugovanja, tj. sva dugovanja ostaju Brodotrogiru d.d. Tako uz Brodotrogir Cruise d.o.o., koji je u startu osnovan pod Kermas Energijom, sada i sve druge firme u škveru prestaju biti vezane uz Brodotrogir d.d., kojemu ostaje tek teret njihovih dugova.

I dok time Končar danas vjerojatno zadaje posljednji udarac brodogradnji u Trogiru, radnicima i sindikatima mora biti jasno kako više odavno nema vremena za kalkuliranje te da je krajnje vrijeme da se otvoreno svim sredstvima suprotstave ovoj bezočnoj pljački svojeg škvera koju provodi “investitor”. Za generacije Trogirana bilo bi tragično da se dopusti uništavanje njihovog škvera tek kako bi se jedan pojedinac, kontroverzni Končar, izvukao iz problema za zakonom u koje se svojim malverzacijama uvalio.

Pošteno je priznati da ova stranica koristi cookies/kolačiće.
Podatke koji se prikupe na taj način ne dilamo dalje. Pogotovo ne Googleu.
Za analizu statistike posjeta, kao i za sve drugo, koristimo open source.
OK?