Podrška radnice iz privatnog sektora štrajku učitelja

Radim u privatnom sektoru i već mi je dojadilo slušati medijsku propagandu kojom se sve radnike u javnom sektoru, a sad i nastavnike i nastavnice proglašava uhljebima jer ih kao privatni “realni” sektor financira.

  1. Ako su učitelji “uhljebi” koji se ne trebaju buniti jer ništa ne rade i ne zaslužuju veće plaće tko je onda odškolovao sve nas koji radimo u Hrvatskoj i 300 tisuća ljudi koji su u zadnjih 10 godina odselili trbuhom za kruhom zbog HDZ-ovog lopovluka.‬

  2. Prije 40 - 50 godina smo živjeli u sustavu u kojem je sve bilo javni sektor. Postojalo je društveno vlasništvo, a privatni sektor praktički nije postojao. Kako smo onda uspjeli preživjeti i imati i graditi sve te tvornice i pogone, a danas ne možemo?

  3. Ima novaca za polovne izraelske avione, bilo je novaca za oprostiti milijarde povlaštenima u predstečajnim nagodbama, ima i za lažne branitelje kojima broj i dalje raste 25 godina nakon rata, ima i za skupe limuzine lokalnih moćnika, vrti se lova i u prenamjeni zemljišta i GUP-ova, a nema za nastavnike, nastavnice, profesore i profesorice.

  4. Uništili su Uljanik, Kamensko, uništavaju INA-u, Đuru Đakovića…doveli državu na koljena, a sad nam žele uništiti i obrazovanje. Znamo svi tko su ti ljudi. Političari i “ugledni” poduzetnici koji isplaćuju minimalac, ostalo na ruke dok namještaju sebi i svojima javne natječaje i poslove. I onda pričaju kako su učitelji, čistačice, radnici čistoće, vozači gradskih buseva uhljebi.

Ne gospodo, vi ste uhljebi koji žive od našeg rada!