Pobjeda u GS-u: Odluka o izmjeni Odluke o socijalnoj skrbi za blokirane, obitelji azilanata i osoba pod subsidijarnom zaštitom

Pobjeda u GS-u: Odluka o izmjeni Odluke o socijalnoj skrbi za blokirane, obitelji azilanata i osoba pod subsidijarnom zaštitom

Borba koja je pokrenuta na inicijativu Radničke fronte urodila je plodom, a pobjeda je izborena! Kao rezultat ustrajnosti naše i jedine blokirane zastupnice u Gradskoj skupštini Miljenke Ćurković, jednoglasno je izglasana Odluka o izmjeni Odluke o socijalnoj skrbi kojom se krug korisnika prava iz socijalne skrbi proširio na blokirane, obitelji azilanata i osoba pod subsidijarnom zaštitom [1],[2]. Borba za prava azilanata vodila se i vodi se i na nižim razinama lokalne samouprave i to u Mjesnom odboru Dugave (gdje je također vijećnica Miljenka Ćurković) te na razini Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb Istok - gdje također imamo vijećnicu [3].

Ovom Odlukom, blokiranima ovrhama na novčanim sredstvima u prihod se više neće uračunavati sredstva na njihovim računima koja su blokirana. Odluka obuhvaća korisnike pomoći u naravi (one koji primaju mliječnu hranu za djecu do godinu dana i obiteljske pakete, koji se hrane u pučkim kuhinjama ili zbog zdravstvenog stanja primaju pomoć u kući).

Također, ovom Odlukom osim azilanata i stranaca pod supsidijarnom zaštitom pravo na socijalnu skrb dobivaju i članovi njihovih obitelji [4].

[1] https://radnickafronta.hr/citaonica/clanci/906-borba-radnicke-fronte-daje-rezultate-dobra-vijest-za-blokirane?

[2] https://radnickafronta.hr/citaonica/clanci/1047-novosti-iz-gradske-skupstine-2?

[3] https://radnickafronta.hr/citaonica/clanci/888-borba-protiv-ksenofobije-i-rasizma-na-mikro-razini-gradska-cetvrt-novi-zagreb-istok?

[4] https://hr.n1info.com/Vijesti/a373665/Obitelji-azilanata-u-Zagrebu-ce-imati-pravo-na-socijalnu-skrb.html?