Članci

Pismo podrške radnicima Rudnika Velenje

  • 17. 04. 2018.
  • Piše: Radnička fronta

Sindikat radnika rudarstva i energetike Slovenije u Rudniku Velenje danas kreće u štrajk upozorenja iz razloga što ih uprava maltretira prekovremenim radom i zadiranjem u slobodu organiziranja na radnom mjestu.

Radnička fronta neugodno je iznenađena kršenjem radničkih prava u rudarskom poduzeću Rudnik Velenje i gušenjem radničkog organiziranja radi postizanja normalnih radnih uvjeta.

Ne postoji opravdanje za narušavanje organiziranja radnika i radnica u vremenu kada se sindikat svim legitimnim sredstvima pokušava izboriti za osnovna prava svih radnika na radnom mjestu.

Prekovremeni rad ostavlja posljedice na zdravlje radnika, te je kao takav štetan za društvo.

U kapitalističkom sistemu, gdje uprava poduzeća konstantno onemogućava radničko organiziranje kroz pritiske na radničko vijeće i uzurpiranje instituta skupa radnika, nepohodno je momentalno se organizirati i pokazati upravi poduzeća da će radnici složno stati jedni uz druge i biti odlučni u obrani svojih prava.

Radnička fronta solidarna je sa Sindikatom radnika rudarstva i energetike u Sloveniji, te ćemo kao i uvijek do sada biti ujedinjeni sa svim radnicima i progresivnim sindikatima.

Zajedno smo jači!

Radnička fronta