Članci

Ekstremna desnica protiv radnika

  • 04. 02. 2018.
  • Piše: Radnička fronta

Kao što je bilo i očekivano, ekstremno desna profašistička stranka haSSanbegović-eSSih nije glasala za RF-ov prijedlog u zagrebačkoj Gradskoj skupštini da se pomogne radnicima poduzeća u stečaju (npr. Diokija, Kamenskog, Gredelja...) kroz promjenu Odluke o komunalnoj naknadi.

Profašistički demagozi su još jednom pokazali da su zapravo u službi kapitala i očuvanja statusa quo. Kvazipravne izlike kojima su pokušavali opravdati svoje proturadničke stavove, a koje smo razbili još na samoj sjednici Gradske skupštine, jedan je od članova te ekstremističke stranke Tomislav Jonjić upotpunio uobičajenim demagoškim arsenalom i smiješnim optužbama.

tomolazekate

Pa ćemo ponoviti još jednom. Za razliku od zastupnika iz stranke haSSanbegović-eSSih, koji uredno pospremaju novac iz Gradske skupštine u svoj džep, a u njoj uglavnom ništa ne rade, osim kad povremeno predlažu preimenovanje kojeg trga ili ulice ili se suprotstavljaju pomoći radnicima, naši rotacijski zastupnici, koje on spominje, iz Gradske skupštine nisu uzeli ni lipe, nego su sve proslijedili RF-u za daljnju političku borbu. 

tomostatus21

A RF se bori i borit će se za radnike - za razliku od Jonjića koji se u Gradskoj skupštini iščuđavao da zašto RF uopće govori o radnicima (pri čemu je nama jasno zašto se on čudi - jer o radnicima u Skupštini najčešće govori RF). Svoju demagogiju i proturadničke stavove Herr Jonjić će imati prilike pokazati i u narednim mjesecima jer će RF u proceduru uputiti još proradničkih prijedloga. 

.be">
.be

Kroz Skupštinu se nastavljamo boriti za radnička prava - prava onih koji čine većinu društva u Hrvatskoj, a čije interese (gledamo li i djela a ne samo puku ukrasnu retoriku) najčešće zagovara RF - jednako kako se za njih borimo i na terenu, npr. u Puli gdje smo izravno uključeni u borbu protiv uništavanja Uljanika. 

Vrijeme je da se prestane laprdati o imenima ulica i trgova i da se jasno pokaže tko je na čijoj strani. A ekstremistima poručujemo da skupe hrabrosti pa otvoreno priznaju da su protiv radništva, umjesto da se vade na kvaziproceduralne i kvazipravne izlike.