Članci

Izbori za gradsko vijeće grada Požege

  • 06. 05. 2017.
  • Piše: Radnička fronta

Autor: Renato Adžić

Dragi prijatelji, nakon godina "tavorenja" i besplodnog raspravljanja po internetskim "prostranstvima", ponukan situacijom na lokalnoj i državnoj razini, koja je sve samo ne dobra, odlučih se politički angažirati kroz "najdrukčiju", antisistemsku, horizontalno ustrojenu i direktnodemokratsku stranku - "Radničku frontu", čiji sam član nepunih godinu dana.

Prije nekog vremena, pozvao me prijatelj Dražen Pekčec, kandidat za gradonačelnika i nositelj liste građana za gradsko vijeće grada Požege, te ponudio suradnju. Unatoč određenim političkim i ideološkim razlikama, brzo smo se složili oko jedne stvari - da su dosadašnje političke garniture koje su obnašale vlast najodgovornije za trenutnu situaciju u gradu i ovom kraju, za ovo ekonomsko i demografsko propadanje, čemu najbolje svjedoče podaci iz FINA-e, prema kojima je prosječna plaća u županiji za trećinu manja od prosjeka RH, te sve više praznih domova na kojima stoji natpis "Prodaje se !". Mladost, koja bi trebala biti nositelj razvoja, zauvijek napušta ovaj prelijepi kraj. što čini nemjerljivu štetu čije ćemo razmjere moći valorizirati tek u godinama koje dolaze.

Suradnju smo dogovorili na osnovi iznalaženja rješenja tih prioritetnih problema, te sam prihvatio mjesto na listi građana kandidata za gradsko vijeće grada Požege koju predvodi Dražen Pekčec, čime je "Radnička fronta" i formalno dala podršku toj nezavisnoj listi, te njemu kao kandidatu za gradonačelnika grada Požege.

Ono za što bih se osobno zalagao kao gradski vijećnik je uvođenje participativnog dijela gradskog proračuna o čijoj namjeni bi odlučivali oni koji taj proračun pune - stanovnici ovog grada, putem izjašnjavanja na referendumu. Ovim načinom bi se postigla veća transparentnost trošenja proračunskih sredstava, i svakako izbjegla samovolja pojedinaca i interesnih skupina da koriste novac građana za svoje partikularne interese,što u konačnici znači sužavanje prostora za korupciju.Više o planovima i programu nezavisne liste moći ćete pronaći na facebook stranici nezavisne liste,te putem medija.

Pozivam vas da 21.05. izađete na birališta, te svojim glasom podržite listu građana Dražena Pekčeca, jer budućnost ovog grada ovisi isključivo o vama!