Članci

Ne ja, već mi!

  • 13. 04. 2017.
  • Piše: Radnička fronta

zapulu

Mi smo itekako svjesni trenutnog dometa antisistemske i antikapitalističke političke stranke kakva je RF u okviru kapitalističkog parlamentarizma.

Naš je cilj prije svega doprijeti do što je većeg broja ljudi, raditi na stvaranju što šire lijeve fronte, jačati vlastite kapacitete, kreirati jasne i provedive programe, biti prisutni na ulicama i biti spremni za izgradnju pravednijeg i inkluzivnijeg društva kad ova sapunica nakaradnog sistema pukne.

Na ovim izborima želimo pokazati da politika može i mora biti drugačija. Želimo motivirati sve one koji žive od svog rada, sve obespravljene da oslobode svoj glas. Želimo radikalizirati sve one koji nisu izlazili na izbore jer su vidjeli da su svi isti, želimo motivirati sve one kojima se kao i nama gadi postojeći sistem, da izađu na ove izbore, pobune se i jasno i glasno zahtijevaju promjene.

Sigurni smo da će nakon 21. svibnja ljevica konačno imati svoje predstavnike u Gradskom vijeću Grada Pule i Skupštini Istarske županije.

Kandidaturom druga Pina Ivančića, kulturnog radnika, glazbenika i performera želimo razgolititi sva proturječja izbornog sustava, nezdravu političku klimu u Puli, te ukazati da i sami lokalni izbori ovakvi kakvi jesu (nedemokratski i pod izravnim utjecajem kapitala), nisu ništa više od lošeg performansa (za razliku od Pinovog višedesetljetnog angažmana).

drug

Nastojati ćemo tokom kampanje pokazati da model u kojem jedan vođa ili sistemska stranka zamjenjuje drugog vođu i drugu sistemsku stranku, suštinski ništa ne mijenja i ne može dovesti do promjena kojima se svi nadamo.

U gradu u kojem se nadzor vrši odozdo, u kojem gradska uprava radi transparentno i svi imaju mogućnost sudjelovanja u procesima razvoja grada i u donošenju odluka, u gradu za kakav se mi borimo, i Pino Ivančić, jedan naizgled kontroverzni umjetnik, glazbenik, kulturni radnik i bivši radnik u Uljaniku, može biti gradonačelnik i vršiti tu funciju bolje od konfekcijskih političara sistemskih stranaka u armanijevim odjelima.

Pinov višedesetljetni kulturni angažman pokazao se kao najradikalnija i najsuvislija kritika klijentelističkog mulja u koji su gotovo svi politički akteri koji se nude na ovim izborima umočeni. Ubojicama demokracije i apostolima privatizacija možemo se suprostaviti samo svi zajedno.

RF je tu jasan: NISAM BITAN JA, BITNI SMO MI.

DECENTRALIZIRAJMO PULU!

ZA PULU U KOJOJ SVI ODLUČUJEMO!

Program Radničke fronte za Pulu i Istru pročitajte na ovom linku:

https://radnickafronta.hr/lokalni-izbori-2017/lokalni-izbori-2017-istra-pula