Članci

O "terorizmu" u Jasenovcu

  • 28. 01. 2017.
  • Piše: Radnička fronta

Na ekstremnodesnim nas portalima (takav gnoj nećemo linkati) nas prozivaju za "terorizam" - i dalje ih ljuti što smo upozorili na vezu fašizma i kapitalizma, tj. da neoustaše nisu branitelji domovine nego branitelji tajkuna, krupnog kapitala i nejednakosti.

I dalje se govori o "noćnoj akciji" RF-a. No nije se radilo o noćnoj akciji - 10-ak naših aktivista je u Jasenovac došlo najnormalnije ujutro oko 10h, postavili smo svoj komentar na profašističku ploču bez ikakvog skrivanja, to slikali i krenuli dalje odati poštovanje kamenoj ruži u sjećanje na više od 80.000 ubijenih u Jasenovcu.

kad trune kapitalizam jasenovac

Dakle, nije bilo nikakve skrivene noćne akcije - mi se nikoga ne bojimo i svjesni smo da to nisu postavili normalni ljudi iz Jasenovca, nego šačica veterana-plaćenika koji svojim gadostima pokušavaju obraniti lopovski status quo i spriječiti bilo koga da se izbori za bolje, tolerantnije i pravednije društvo.

I ne, nije nimalo slučajno što takvi i mjesec dana kasnije i dalje zdvajaju o "terorističkim akcijama" RF-a, dok o tome da njihovi šefovi pokušavaju privatizirati HEP (što će, među ostalim, značiti još skuplju struju za sve nas i manje novca u proračunu) nemaju ništa za reći. Nije ni čudo - takvi pričaju o "domoljublju", a jedva čekaju da ušićare koju dionicu HEP-a da bi je mogli još jednom, kao u slučaju INA-e, preprodati.